Το ΑΚΕΛ αντιμετωπίζει με μικροκομματικά κίνητρα το ΕΕΕ

Ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ αντιμετωπίζει με “μικροψυχία και με μικροκομματικά κίνητρα μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση”, που εισάγει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), εκφράζοντας θλίψη αλλά και έκπληξη, από πλευράς Κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “το ΕΕΕ αντικαθιστά το δημόσιο βοήθημα συνολικού ύψους 190 εκ. ευρώ το οποίο λάμβαναν ουσιαστικά μόνο 20.000 συμπολίτες μας”, ενώ “τώρα, και με παραδοχή του ΑΚΕΛ, διευρύνονται κατά πολύ οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που θα λαμβάνουν βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται κατά 50 εκ. ευρώ συνολικά, η δαπάνη για τα επιδόματα”.

Στο ερώτημα του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ πού θα εξευρεθούν τα επιπλέον 50 εκ. ευρώ ετησίως, η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει, δια του κ. Παπαδόπουλου, ότι “το συγκεκριμένο ποσό θα εξευρεθεί εντός του υφιστάμενου αυστηρώς καθορισμένου κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς να επιβληθούν επιπρόσθετες φορολογίες, αλλά από εξοικονομήσεις εκεί και όπου υπάρχουν περιττές δαπάνες,καθώς και από τον απαραίτητο εξορθολογισμό της επιδοματικής πολιτικής, έτσι ώστε να κατανέμονται οι πόροι σε περισσότερες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη”.