Δαμιανού: Οι σημερινές δηλώσεις του Γ. Εισαγγελέα επιτείνουν τις ανησυχίες μας

Γραπτή δήλωση Άριστου Δαμιανού, επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε καθυστέρηση στις ποινικές έρευνες που διεξάγονται για το τραπεζικό σκάνδαλο.

Οι σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας επιτείνουν τις ανησυχίες μας. Η δυστοκία που παρατηρείται από πλευράς των διωκτικών αρχών αρχίζει να καθιστά πλέον αμφίβολη την έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας υποχρεώνεται να υπογραμμίσει δημόσια ότι οι ανακρίσεις δεν διεξάγονται ούτε από τον ίδιο ούτε από τη Νομική Υπηρεσία, αλλά από την Αστυνομία, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες.

Ο Συναγερμός, ο οποίος φέρει τα βαρίδια της ατιμωρησίας για το σκάνδαλο του ΧΑΚ, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός για να μην επαναληφθεί η ιστορία σαν φάρσα. Ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τα όσα ο Γενικός Εισαγγελέας καταλογίζει στην Αστυνομία.

Τούτη δεν θα έπρεπε να είναι ώρα αλληλοεπίρριψης ευθυνών μεταξύ των διωκτικών αρχών, αλλά συλλογικής δράσης, ούτως ώστε μέσα από σωστές διαδικασίες να κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι του τραπεζικού σκανδάλου.