Τον Ιούλιο στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων

Έτοιμη είναι η κυπριακή ομάδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων (SAIL FIRST ISAF Youth Sailing World Championship), που θα διεξαχθεί στις 13 – 20 Ιουλίου στην θαλάσσια περιοχή του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου του ΚΟΑ, στα δημοτικά όρια του Αγίου Τύχωνα, στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η επιλογή των ιστιοπλόων έγινε μετά από διαδικασία προκριματικών αγώνων.

Οι νεαροί Κύπριοι ιστιοπλόοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν να φέρουν σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, αφού στους αγώνες αυτούς θα λάβει μέρος η παγκόσμια ελίτ των νεαρών ιστιοπλόων. Όμως προετοιμάζονται εντατικά υπό την επίβλεψη των προπονητών τους και στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό. Κίνητρο τους, η αγάπη τους για τη θάλασσα και η άξια εκπροσώπηση της πατρίδας τους.

Ο εκ των προπονητών της ομάδας και προπονητής των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Γιάννης Παπάζογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια των νεαρών αθλητών μας αφού έχουν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους ψηλού επιπέδου. Υπάρχει και κάτι άλλο. Στην κατηγορία των σκαφών 29erς και SL16, πρώτη φορά θα λάβουμε μέρος σε διοργάνωση ως Κύπρος, ενώ στην κατηγορία 420, εμείς χρησιμοποιούμε τα σκάφη 470.

Αντιλαμβάνεστε ότι με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχει πρόσθετη δυσκολία. Εμείς προετοιμαζόμαστε στον καλύτερο δυνατό βαθμό για να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο», καταλήγει.