Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και η αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ αναμένεται να βρεθούν σήμερα το πρωί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Οι κ.κ. Π. Τομσεν (ΔΝΤ), Ματίας, Μόρς (ΕΕ) και Κλ. Μαζούχ (ΕΚΤ), οι οποίοι χθες επέστρεψαν από τη Ρώμη όπου ενημέρωσαν το Euroworking Group για την επίτευξη των προαπαιτούμενων δράσεων που θα επιτρέψουν τη λήψη της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, θα εξετάσουν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των εκκρεμών θεμάτων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ΕΡΤ.

Μπορεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, να εκπληρώνεται μέρος της υποχρέωσης για αναγκαστικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ωστόσο οι κ.κ. Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ φέρονται να μην είναι ικανοποιημένοι από το χειρισμό του θέματος και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Στη σημερινή συνάντηση θα γίνει και μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που θα έχει η αναβολή της πώλησης της ΔΕΠΑ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο θα μεταβληθούν οι παραδοχές για την βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό, κυρίως, το 2014.