Τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μέλη της AHEPA για Κυπριακό και διασπορά

ΠτΔ – Αντιπροσωπεία ΑΗΕΡΑ Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association). // PoR – AHEPA delegation Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, receives a delegation from AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ τα μέλη της οποίας συνόδευε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, έχοντας στην ατζέντα των συνομιλιών τόσο το θέμα του Κυπριακού, όσο και τις εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τη διασπορά.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της ΑΗΕΡΑ κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενημέρωση της οποίας έτυχαν για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η ΑΗΕΡΑ βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου και της Κύπρου.

Ήρθε η ώρα η Τουρκία να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, είπε, σημειώνοντας ότι οι απόδημοι δεν ξεχνούν τις συνέπειες της κατοχής.

Ερωτηθείς, ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση πιστεύει σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου είπε ότι η ΑΗΕΡΑ βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των αγώνων του κυπριακού λαού.

«Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για άλλες εξελίξεις που αφορούν την οικονομία και την Ενέργεια, αλλά και για τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Ενωρίτερα σήμερα ενημέρωσα και εγώ με τη σειρά μου για το ανθρωπιστικό θέμα αγνοουμένων», είπε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την παρουσία ενός πιο δυναμικού ρόλου της ΑΗΕΡΑ στην προώθηση της επίλυσης του θέματος των αγνοουμένων που για 43 χρόνια μένει άλυτο και είπε ότι «αυτό που συμφωνήσαμε είναι να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν ενέργειες στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους απόδημους, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή».

Είπε ακόμη ότι με την αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ συζήτησε θέματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ για θέματα διασποράς.

Τέλος, ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε θερμά τους απόδημους για τη σημαντική βοήθεια και στήριξη που παρέχουν στην Κύπρο σε όλους τους τομείς, καθώς και στον αγώνα του κυπριακού λαού.