Τι δήλωσε η Υπ. υγείας για καταγγελία ασθενή που διαγνώστηκε λανθασμένα με καρκίνο

Οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στην καταγγελία ασθενή, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει πως έλαβε τα αποτελέσματα βιοψίας, τα οποία αφορούσαν άλλο άτομο, έδωσε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής πέντε νέων μαστογράφων, δόθηκαν στον ΟΚΥπΥ οδηγίες για τάχιστη διερεύνηση του περιστατικού, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.

Της είπαν έχει καρκίνο και 6 μήνες ζωής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, τον περασμένο Φεβρουάριο, είπαν σε γυναίκα ότι η βιοψία της έδειξε μεταστατικό καρκίνο και το προσδόκιμο ζωής της είναι 6 μήνες. Έλα όμως που τα αποτελέσματα που της έδωσαν ήταν άλλου ατόμου.

Η γυναίκα ανακάλυψε το τραγικό αυτό λάθος μετά που ζήτησε εξέταση DNA της δειγματοληψίας. Στο σημείο αυτό είχε διαπιστωθεί ότι το δείγμα δεν άνηκε σε αυτήν αλλά σε κάποιο άλλο άτομο το οποίο όντως είχε καρκίνο μεταστατικό και όντως είχε προσδόκιμο ζωής 6 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο εφιάλτης για την εν λόγω γυναίκα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 όταν η ίδια παραπέμφθηκε από τον ιατρό της, στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου για να της ληφθεί δείγμα για βιοψία, το οποίο αποστάλθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για επιστημονικές εξετάσεις.