Τι απαντά ο Αβέρωφ και η Ε. Σταύρου για την επίμαχη ανάρτηση με τον Γρίβα

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση της βουλευτού και υποψήφιας ευρωβουλευτού, Ελένης Σταύρου, για τον Γεώργιο Γρίβα, με ένά tweet απάντησε στον Τ/κ ακτιβιστή ακτιβιστή της πλατφόρμας Unite Cyprus Now, Κεμάλ Μπαικαλί.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε απάντηση στην ερώτηση του Μπαικαλί, εάν η ανάρτηση της Ελένης Σταύρου,  είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος απάντησε ως εξής:

«Η Ένωση δεν αποτελεί ζήτημα εδώ και δεκαετίες. Η μόνη μας έγνοια είναι να επανενώσουμε την χώρα μέσα στο συμφωνηθέν πλαίσιο του ΟΗΕ και να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».

Η Ελένη Σταύρου, με ανάρτησή της πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έγραψε για την επίμαχη ανάρτηση:

«Η χθεσινή μου ανάρτηση στο Facebook έγινε την ώρα του Τρισάγιου, πάνω από τον Τάφο του Στρατηγού ΔΙΓΕΝΗ, του Ηγέτη του Μέγιστου Εθνικού Επους στην Ιστορία του Ελληνισμού στην Κύπρο.Το όραμα «Ελλάς- Κύπρος- ΕΝΩΣΗ» ενέπνευσε μεν τους Έλληνες της Κύπρου,που «αυτοπροαιρέτως», επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον Πολιτικό Στόχο μας. Η Προστασία και Διασφάλιση της Κρατικής Οντότητας της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα αναπόσπαστα Θεσμικά πλεονεκτήματα της, αποτελούν τον Πρώτιστο Στόχο μας. Εγώ, δε, προσωπικά,είμαι σταθερός και εμφαντικός εκφραστής αυτής της Πάγιας Εθνικής Πολιτικής.Παράλληλα, όμως, η ευχή «Αιωνία η Μνήμη των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωϊκώς πεσόντων» εθνικών ειδώλων, πρέπει να συνοδεύεται, με τη Μνήμη και του Αρχηγού τους και με το σκοπό για τον οποίο εθυσιάσθηκαν. Η σπουδαιότητα της κοινής διαχρονικής πορείας μας με την Ελλάδα,επιβεβαιώνεται και επί των ημερών μας, με τις «Τριμερείς Συμφωνίες Συνεργασίας» μας με όλες τις Χώρες της περιοχής και με την αυριανή διάσκεψη Κορυφής στη Λευκωσία, των Επτά Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου.»