ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη διατήρησε τον Συνεργατισμό στον αναπνευστήρα, για να μην υποστεί πολιτικό κόστος

Επιβεβαιώθηκε, ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη διατήρησε τον Συνεργατισμό στον αναπνευστήρα,αφήνοντας το λαό στο σκοτάδι, για να μην υποστεί πολιτικό κόστος, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Η κυβέρνηση, στην προηγούμενη της θητεία, διατήρησε τον Συνεργατισμό στον αναπνευστήρα, ενώ γνώριζε την πραγματική κατάσταση, για προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες των προεδρικών εκλογών του 2018, μη έχοντας ιδέα για την αλήθεια και για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Αυτό αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, από στοιχεία που κατατέθηκαν στη διερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό, τα οποία αποκαλύπτουν γραπτές προειδοποιήσεις της Κεντρικής Τράπεζας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη δραματική κατάσταση στον Συνεργατισμό εννέα ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018 και συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Τα πιο πάνω στοιχεία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Stock Watch.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε οι δραματικές εκκλήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και του Νικόλα Παπαδόπουλου, ότι το μέλλον του Συνεργατισμού ήταν επισφαλές, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, δαιμονοποιήθηκαν από τους κυβερνώντες, για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, για την ανεπάρκεια ή και την απροθυμία τους, να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στον Συνεργατισμό.

Η ιστορία μετά, επιβεβαίωσε με τον τραγικότερο τρόπο, με το κλείσιμο του Συνεργατισμού, την ορθότητα των προειδοποιήσεων μας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη μιμήθηκε τη διακυβέρνηση Χριστόφια, η οποία είχε αφήσει στον αναπνευστήρα τη Λαϊκή Τράπεζα για να μην υποστεί πολιτικό κόστος.

Και όλα αυτά, αφήνοντας το λαό στο σκοτάδι.