Τη συνεργάτιδα του Διώτη καλούν οι εισαγγελείς

Μετά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τη δικηγόρο και συνεργάτιδα του, η οποία, κατά την ομολογία του, τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι που είχε πάρει από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Διώτης κλήθηκε χθες να καταθέσει στους εισαγγελείς για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πέραν αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει. Στο υπόμνημα που παρέδωσε στους εισαγγελείς αναφέρει ότι κάλεσε συνεργάτιδα του δικηγόρο να τον βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB, που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε ένα άλλο.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι αφού αντέγραψε το το περιεχόμενο του αρχικού USB και ολοκλήρωσε την επισκόπηση του, έβαλε σε φάκελο το στικάκι και με τη βοήθεια της συνεργάτιδας του προέβη στην διαγραφή του περιεχομένου του.

Ο κ. Διώτης με το υπόμνημά του ζητά από τους δύο εισαγγελείς να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου, όπως αναφέρει α) να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β) να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB όπως επίσης και αυτού καθ’ εαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους.