Στο κρίσιμο Eurogroup με θετικά αποτελέσματα για το ποσό στήριξης των τραπεζών, ο Βάσος Σιαρλή

Με το καλό σενάριο για ποσό κάτω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των κυπριακών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή θα πετάξει για τις Βρυξέλλες.

Στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, ο υπουργός θα μεταφέρει τα αποτελέσματα της PIMCO ότι τελικά για την ανακεφαλαιοποίηση θα απαιτηθεί ποσό κοντά στα 9 δισεκατομμύρια, αποκτώντας έτσι αβαντάζ στις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Τα τελικά αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής το «καλό» σενάριο, επισήμως δεν επιβεβαιώνεται. Όλες όμως οι πληροφορίες που διαρρέουν το φέρουν ως σίγουρο και, συνεπώς, ως σίγουρη παρουσιάζεται και η βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, τα οποία θα παρουσιάσει ο κ. Σιαρλή στις Βρυξέλλες. Στόχος του να πείσει τους εταίρους ότι η Κύπρος θα μπορέσει να εκπληρώσει τις δανεικές της υποχρεώσεις, ενώ, άγνωστο παραμένει, αν θα θέσει ζήτημα

απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για το ποσό που προήλθε από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως ζήτησε με επιστολή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τον Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο.