Την επόμενη εβδομάδα η Τρόικα στην Κύπρο

Η ακριβής ημερομηνία άφιξης της τρόικας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, η κυβέρνηση, όμως, εκτιμά ότι θα έρθει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την πορεία των διαπραγματεύσεων, έχει ήδη αρχίσει κύκλος επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.  . Την Πέμπτη είναι καθορισμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ  Νίκο Αναστασιάδη ,με την Γενική Γραμματέα των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου και με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ  Μάριο Καρογιάν .Ο κ. Συλλούρης απουσιάζει στο εξωτερικό, όπως και ο Άντρος Κυπριανού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν προλάβει η Κύπρος το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. «Ασφαλώς υπάρχουν, ακόμη και για το τακτικό Eurogroup που γίνεται στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά εμείς πάντοτε εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν, διότι από τη στιγμή που υπάρχει αβεβαιότητα αυτό επηρεάζει γενικότερα την αγορά. Θέλουμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και εμάς υπό τις περιστάσεις και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη βάση του σχεδιασμού».