Προβάδισμα Ομπάμα στο Οχάιο δίνει τελευταία δημοσκόπηση

Σημαντικό προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον Μπαράκ Ομπάμα, τελευταία δημοσκόπηση στην πολιτεία του Οχάιο, μια από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του πολιτικού συνασπισμού “Health Care for America Now σε ψηφοφόρους του Οχάιο έδειξε, ότι ο Ομπάμα κερδίζει με ποσοστό 50% έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του με 45%.

Αν και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ανατολικές περιοχές που επλήγησαν απο τον τυφώνα με τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται στο Νιου Τζέρσει, περιοχή που μετρά θύματα και σοβαρές  καταστροφές, η δημοσκόπηση, έξι μόλις ημέρες πριν απο τις εκλογές ειναι ενδεικτική του κλίματος. Από τα καθοριστικά ευρήματα της  θεωρείται το ότι το 47% των ψηφοφόρων δεν συμφωνούν με την πολιτική του νυν προέδρου ενώ θετική γνώμη για το Ρόμνεϊ έχει το 46% και αρνητική το 48%.

Από τους πολίτες του Οχάιο που έχουν ήδη ψηφίσει, το 33% δήλωσε ότι ψήφισε υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα ενώ σύμφωνα με την έρευνα απ΄αυτους που δεν πήγαν ακόμη στις κάλπες το 62% δηλώνει αποφασισμένο να ψηφίσει τον Αμερικανό πρόεδρο έναντι 35% του Μιτ Ρόμνει.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ομπάμα προηγείται στην προτίμηση και των δύο φύλων. Στις γυναίκες προηγείται με 53% έναντι 44% του Ρόμνεϊ και στους άνδρες αντίστοιχα τα ποσοστά είναι 48%-47% .

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων  με ποσοστό, 50% έναντι 46% του Ρόμνεϊ, ενώ κερδίζει και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πλην των ηλικιωμένων.

Επίσης το 53% των ερωτηθέντων τον θεωρεί πιο έμπιστο για Πρόεδρο (44% υπέρ του Ρόμνεϊ) και ειδικά για τη δημόσια υγεία δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται το 51% έναντι 45% που τάσσεται υπέρ του αντιπάλου του. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περίπου 17 εκατομμύρια Αμερικανοί.