Τερματίστηκαν οι διακοπές στην παροχή ρεύματος

Τερματίστηκαν οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΗΚ, ενώ από τις 10.30 το πρωί αυξήθηκε η παραγωγή του ρεύματος.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος ανέφερε ότι μετά από συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ, επέστρεψε στην εργασία του προσωπικό ώστε να τεθούν σε λειτουργία περισσότερες μονάδες παραγωγής ρεύματος.

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή επιτεύχθηκε μετά από παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ και Προέδρου της  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Από πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Γιώργος Πίπης, αφού απολογήθηκε στους καταναλωτές, είπε ότι έχει αποκατασταθεί η κανονική παραγωγή ρεύματος από τις 10.30 το πρωί.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται ότι μετά από έκκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού, οι Συντεχνίες του Οργανισμού ανταποκρίθηκαν θετικά και αύξησαν την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της δωδεκάωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει.

Προστίθεται ότι με την επιπρόσθετη ικανότητα παραγωγής που τέθηκε στη διάθεση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου από τις 10:30 π.μ. δεν αναμένεται οποιαδήποτε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Καταλήγοντας, διευκρινίζεται ότι τα υπόλοιπα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι Συντεχνίες του Προσωπικού της ΑΗΚ παραμένουν ως είχαν εξαγγελθεί.