Τα τρία “αστέρια” της αριστεράς

Τρεις είναι πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία απο τον χώρο της αριστεράς, μετά και την απόφαση της προέδρου των ΕΔΗ κ. Πραξούλας Αντωνιάδου – Κυριάκου να διεκδικήσει τη ψήφο του Κυπριακού λαού στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουάριου 2013.

Η ύπαρξη τριών προεδρικών υποψηφίων απο τον ίδιο πολιτικό  χώρο είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Κυπριακής δημοκρατίας. Οι υποψήφιοι Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Πραξούλα Αντωνιάδου προέρχονται από τον αριστερό χώρο και διεκδικούν την προεδρικό θώκο στις επερχόμενες εκλογές.

Ο υποψήφιος πρόεδρος, κ. Νίκος Αναστασιάδης απο τη μεριά του έχει καταφέρει να ενώσει ολόκληρη σχεδόν τη δεξιά ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους άλλους 3 αριστερούς υποψήφιους. Σε τελική ανάλυση θα είναι ένας προεκλογικός αγώνας  μεταξύ δεξιάς και αριστεράς…

Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί να καταβάλλει ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια, αφού ήδη τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων,έναντι του Σταύρου Μαλά στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ το 71,6% των εκλογέων θεωρούν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών, ανεξαρτήτως με το ποιόν προτίθενται να ψηφίσουν.