Καναδοί μεγιστάνες με συνολική περιουσία ίση με το ΑΕΠ του Πακιστάν!

Οικογένεια Τόμσον… η αυτοκρατορία της μετράει 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Απόγονοι μιας αριστοκρατικής οικογένειας που μετανάστευσε από την Αγγλία στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Τόμσον έχουν κυρίως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Rueters, καθώς και τη μεγαλύτερη καναδική εφημερίδα, την The Globe and Mail.

Η αμύθητη περιουσία τους  είχε  μία πτώση της τάξης του 5,7% φέτος, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση και μάλιστα σε απόσταση στο τοπ 100 των κροίσων του Καναδά, των οποίων συνολικά η περιουσία, 200 δισεκατομμύρια δολάρια,   είναι ίση με το ΑΕΠ του Πακιστάν.

Τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεπικοινωνίες και οι πρώτες ύλες αποτελούν μακράν τους τομείς τους οποίους προτιμούν οι 31 εκατομμυριούχοι και 69 δισεκατομμυριούχοι Καναδοί.

Πίσω από την οικογένεια Τόμσον, βρίσκεται στο Κεμπέκ, ο Πολ Ντεμαρέ, ιδιοκτήτης του ομίλου Power Corporation of Canada. Με 4,4 δισεκ. δολάρια είναι ο έβδομος πιο εύπορος Καναδός.

Ο επενδυτής Λόρενς Στρολ, 53 ετών, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 235% στο 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στις μετοχές του στην αμερικανική εταιρία πρετ-α-πορτέ Michael Kors.

Ξεχωρίζει και ο  Τσιπ Ουίλσον, με 3,51 δισεκ. δολάρια, ιδρυτής της μάρκας αξεσουάρ για γιόγκα Lululemo