Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Η Καθημερινή:  Με τίτλο “Πολιτικοί στη δίνη εκβιασμών” γράφει ότι εγκλωβισμένο στη δίνη αποκαλύψεων αλλά και εκβιασμών βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας σε μια αδυσώπητη αναμέτρηση που δεν είναι άσχετη με τις υπό εξέλιξη ποινικές έρευνες για τα οικονομικά σκάνδαλα και τον πόλεμο εντυπώσεων που μαίνεται με πρωταγωνιστές πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους των οποίων τα συμφέροντα θίγονται. Αλλού, γράφει ότι εγκρίθηκε στις ΗΠΑ νέα εναλλακτική μέθοδος για το ΠΑΠ τεστ. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι πληροφόρηση της `Κ` από πηγές της Τρόικας αναφέρει πως το ενδεχόμενο ενός κουρέματος στον Συνεργατισμό δεν εξετάζεται ούτε ως ακραίο σενάριο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριος τίτλο “Φαβορί και αουτσάιντερ” αναφέρεται στις ευρωεκλογές και γράφει ότι οι κομματικοί μηχανισμοί φουλάρουν τις μηχανές τους για τις έξι χρυσές έδρες του Ευρωκοινοβουλίου, με τον ΔΗΣΥ να εξακολουθεί να προσδοκά για τρίτη έδρα. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι στα σκληρά αλλά αποτελεσματικά μέτρα που πήρε η Μάργκαρετ Θάτσερ για πάταξη του χουλιγκανισμού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για την Αμμόχωστο και για την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ, καθώς και η πραγματοποίηση νέων χιαστί επισκέψεων των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Αγκυρα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Κλείνουν το μάτι στα κόκκινα δάνεια” γράφει στο κύριο της θέμα ότι το ζωηρό ενδιαφέρον μεγάλων ξένων επενδυτικών ταμείων προκαλεί ο επικείμενος διαχωρισμός της Τράπεζας Κύπρου και η δημιουργία τράπεζας αναπτύξεως, όπου θα μεταφερθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μεγάλων οφειλετών. Αλλού, γράφει ότι η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής συζητά την Τρίτη το τί θα πράξει με τα ονόματα και το πόρισμα για την οικονομία που έχει συντάξει. Γράφει ακόμη για τις συνομιλίες για το Κυπριακό και αναφέρει ότι οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων βρίσκονται σε αναζήτηση συγκλίσεων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριό του θέμα με τίτλο “Ναι στην πρόταση για Βαρώσι” προβάλλει συνέντευξη στον `Φ` του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στηρίζει την πρόταση της Λευκωσίας για την Αμμόχωστο ενώ υπόσχεται να διασφαλίσει ότι η όποια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού θα είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι 350 άτομα είναι στον κατάλογο της αστυνομίας για χουλιγκανισμό. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι λύση για τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο “Πρόεδρε, δώσε εξηγήσεις” γράφει ότι εταιρεία, η οποία εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας απέσυρε 22,4 εκατ. δολάρια παραμονές του Γιούρογκρουπ, γλιτώνοντας το κούρεμα και ότι τα στοιχεία αυτά που αποκαλύπτει η `Χ,` σε συνδυασμό με την παραδοχή ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το κούρεμα, δημιουργούν νέα, αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία αγγίζουν τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σε απόγνωση βρίσκεται μια ομάδα απόφοιτων ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, γιατί υποχρεούνται να κάνουν επιπρόσθετη πρακτική άσκηση. Γράφει επίσης για τον Δήμο της Μέσα Γειτονιάς και ότι κρατιέται “με νύχια και με δόντια”.

Η Μάχη: Με κύριο τίτλο “Το χαβά του το Μπαρμπαρός” γράφει ότι ενώ οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού εντείνονται, η Τουρκία όχι μόνο δε φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί της αλλά αντίθετα συνεχίζει την προκλητική στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή που γειτνιάζει με την κυπριακή ΑΟΖ. Γράφει επίσης ότι η Λευκωσία δεν αντικρίζει με ιδιαίτερη αισιοδοξία τη νέα ουσιαστική φάση των συνομιλιών που αρχίζει στις 6 του Μάη. Αναφέρει επίσης ότι άναψαν φωτιές οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με παρέμβαση από πολιτικό, που σήμερα είναι αρχηγός κόμματος.

Sunday Mail:  Με τίτλο “Ωθηση στον τουρισμό με τις τιμές να πέφτουν” γράφει ότι σύμφωνα με ετήσια βρετανική έρευνα, η Πάφος είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να κάνει κάποιος διακοπές αφού οι τιμές έχουν πέσει κατά 21%. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία από το Βατικανό και αναφέρεται στην σημερινή τελετή αγιοποίησης του Πάπα Ιωάννη XXIII και του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ , που είναι δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τον 20ο αιώνα. Στην τελετή αναμένεται να παραστούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα στην Βρετανία, ένας στους τρεις Βρετανούς καταβάλλει αγώνα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις συνθήκες εργασίας του.