Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Η χώρα σε συμπληγάδες» με την εφημερίδα να γράφει στο κύριο της θέμα ότι μέσα από συμπληγάδες πέτρες φαίνεται ότι συνεχίζει να περνά – και να μην τις διαπερνά – το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς ούτε οι αλλαγές που υιοθέτησε η Κυβέρνηση στο επίμαχο νομοσχέδιο φαίνεται ότι καθησύχασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε τα ανοίγματα του Συνδέσμου Τραπεζών. Σε δεύτερο του θέμα «ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» θα αποτελέσει το όχημα για να στείλει η τουρκική πλευρά μηνύματα στο Κυπριακό και να αναδείξει πολιτικές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα καθώς το σκάφος πλέει προς την Κύπρο και οι έρευνες του θα καλύψουν την περιοχή από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και βορείως προς τη Μερσίνα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι άκρως εμπιστευτική σύσκεψη είχε χτες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με τα μέλη της ΡΑΕΚ και της ΕΥΚ (Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου) η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας επικεντρώθηκε στη στρατηγική και τους αμέσως επόμενους χειρισμούς που αφορούν στην εξασφάλιση της Κύπρου με φυσικό αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Αλήθεια: Με τίτλο «Διπλή δέσμευση τραπεζών για τις εκποιήσεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι μετά από δυναμική παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη όλες οι εμπορικές τράπεζες δεσμεύτηκαν και προφορικώς αλλά και γραπτώς προς την πολιτική ηγεσία αλλά και προς την κοινωνία πως αν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις δεν θα προχωρήσουν σε εκποιήσεις των περιουσιών μικρών οφειλετών, αλλά στόχος είναι οι μεγάλοι οφειλέτες ακόμα και εκατομμυριούχοι που ενώ έχουν χρήματα αρνούνται να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει για την αυτοκτονία στις φυλακές αναφέροντας ότι ο 26χρονος Ανδρέας Σπύρου έθεσε τέρμα στη ζωή του, χωρίς να εκδηλώσει καμία προηγούμενη προδιάθεση. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου η απόφαση για τις Κυπριακές Αερογραμμές και πως νέος Πρόεδρος του ΔΣ, θα διοριστεί ο Μάκης Κωνσταντινίδης, τέως ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Σημερινή: Με τίτλο «Επιχείρηση `πειθούς` ενόψει Μεγάλης Παρασκευής» γράφει στο κύριο θέμα του σημερινού της φύλλου ότι η Κυβέρνηση και οι τράπεζες ενέτειναν τις προσπάθειες τους να πείσουν τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους πολίτες για τις αγαθές τους προθέσεις έναντι της κύριας κατοικίας, καθώς πλησιάζει η «Μεγάλη Παρασκευή» κατά την οποία θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο των εκποιήσεων. Σε δεύτερο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι μπορεί οι απειλητικές επιστολές που στάλθηκαν σε πολιτικούς να μην προκαλούν πανικό στην Αστυνομία, όμως είναι διάχυτη η ανησυχία για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα αλλά και ότι κύκλοι της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας προειδοποιούν ότι αν οι έρευνες για την οικονομία συνεχιστούν με τους ίδιους βραδείς ρυθμούς τότε ενδεχομένως να ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας. Αλλού η «Σημερινή» γράφει ότι ξέσπασε πόλεμος οργανώσεων για το ωράριο (καταστημάτων λιανικού εμπορίου).

Χαραυγή: Με τίτλο «Αδιαφορία που κοστίζει ζωές» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο θέμα του σημερινού της φύλλου πως αμείλικτα ερωτήματα και βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προκαλεί η έβδομη κατά σειρά αυτοκτονία στις Κεντρικές Φυλακές και ότι τα μέτρα τα οποία κατ` επανάληψη εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός παραμένουν μόνο εξαγγελίες. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι μετά τη δραστική μείωση των εισοδημάτων της, την ανεργία, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια, μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας απειλούνται σήμερα με την εκποίηση της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής τους στέγης ως αποτέλεσμα των όσων συμφώνησαν πίσω από κλειστές πόρτες Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και Τρόικα και ότι το κύμα αντίδρασης κατά των εκποιήσεων διογκώνεται ημέρα με την ημέρα και η κινητοποίηση της πλατφόρμας συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων στέλνει αύριο Τετάρτη στις 18:00 έξω από το Προεδρικό το μήνυμα της αντίδρασης, της αντίστασης και της διεκδίκησης. Αλλού η «Χαραυγή» γράφει ότι υπήρξε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα €27,8 δισ. ποσό που καταγράφεται ως ιστορικό ρεκόρ την ώρα που τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας λένε ότι με το σταγονόμετρο γίνονται οι αναδιαρθρώσεις.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Κρίσιμη η Παρασκευή για τη ψήφιση των εκποιήσεων» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Ολομέλεια της Βουλής πρόκειται να συνέλθει εκτάκτως την Παρασκευή για να ψηφίσει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και άλλες σχετικές νομοθεσίες, με την Κυβέρνηση να προειδοποιεί εκ νέου ότι ενδεχόμενη αποτυχία ψήφισης του νομοσχεδίου θα εκτροχιάσει την πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάκαμψη. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι λιανοπώλες προειδοποίησαν χτες ότι περίπου 6.000 άτομα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να τερματίσει την πολιτική, μέσω διαταγμάτων, για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Άτενμπορο.