Πιλότοι Κ.Α. vs Ryanair…

Όπως όλα δείχνουν τελικά, οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο  κάποτε περήφανος εθνικός μας αερομεταφορέας, αναγκαστικά θα δοθεί σε ξένα χέρια…

Κύριος “παίκτης” η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Πριν από μερικές μέρες είχε έρθει για δεύτερη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Michael O’Leary ο οποίος συζητώντας με τις αρμόδιες αρχές ανέφερε ότι είναι έτοιμος για την αγορά των Κ.Α κρατώντας μάλιστα το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της όχι όμως και το διοικητικό.

Σημειώστε όμως ότι οι πιλότοι της Ryanair, εργάζονται 900 ώρες το χρόνο ενώ οι πιλότοι των Κυπραικών Αερογραμμών 600 ώρες το χρόνο. Γιατί όμως; Θα επιτρέψει η Ryanair να συνεχίσουν να εργάζονται το ίδιο;

Από έρευνα που έχει γίνει οι πιλότοι της Aegean Airlines εργάζονται κι αυτοί 1000 ώρες μάλιστα το χρόνο.

Άρα οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη κάποιες μεγάλες διαφορές στις ώρες εργασίας, κι εδώ επιβάλεται να γίνει μία εις βάθος έρευνα.

Εκτός του ότι παίζονται παιχνίδια στις Κυπριακές Αεργοραμμές του τύπου “φάτε να φάμε” από το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο καιρός είναι να μελετηθούν εις βάθος και τα τυχόν εργασιακά προβήματα τα οποία θα προκύψουν.