Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο στο κύριό της θέμα  “Καίνε τα δάνεια Χλωρακιώτη”  αναφέρεται στο κύριό του θέμα σε `έκθεση-φωτιά , όπως γράφει, από τη μονάδα Εσωτερικής Επιθεώρησης του Συνεργατισμού για προνομιακά δάνεια του τέως διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από τη ΣΠΕ Στροβόλου και φιλοξενεί και δηλώσεις του κ. Χλωρακιώτη, ο οποίος εξέφρασε έκπληξη για την ύπαρξη της έκθεσης. Αλλού ο “Φ” αναφέρει ότι σήμερα στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου θα υπάρξει ξεκαθάρισμα για τη διαδικασία και για τα ΜΟΕ. Επίσης η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι 100, 000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του κράτους από την λειτουργία των καμερών της τροχαίας και ότι γίνονται 300 καταγγελίες την ημέρα.

Αλήθεια: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Ξεδόντιασαν τον νόμο για τη βία” γράφει ότι ψηφίστηκε ο νόμος για τη βία στα γήπεδα με πολλές τροποποιήσεις και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις αλλαγές στη κάρτα φιλάθλου, το κόστος αστυνόμευσης και οι κερκίδες καθήμενων. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα κλειδώνουν οι εκποιήσεις και το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ότι θα γίνει συνάντηση μεταξύ ΥΠΟΙΚ-Διοικητού της ΚΤ και Τρόικας. Σε άλλο της θέμα η “Α” προβάλλει τις τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου και του ΔΣ του Συνδέσμου Παλαιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου για αγωγές.

Σημερινή: Με τίτλο στο κύριό της θέμα  “Τον Πρόεδρο-μαϊμού δεν θα κάνω” και αναφέρεται σε τοποθετήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με αφορμή την πρόταση για να διδάσκεται η ομοσπονδία στα σχολεία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις της Επιτρόπου για την προστασία του παιδιού στο ΚΥΠΕ Λήδας Κουρσουμπά ότι 13.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε και ζουν στην ανέχεια. Επίσης η “Σ” αναφέρεται στην συνάντηση σήμερα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ντερβίς Ερογλου και γράφει ότι είτε θα παρθούν αποφάσεις για τη μεθοδολογία , είτε θα πάμε σε ναυάγιο.

Χαραυγή: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Τρομάζουν στην αποτυχία των μέτρων” γράφει ότι μόνο το ΑΚΕΛ διαφώνησε στο `φακέλωμα` των φιλάθλων και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Αλλού αναφέρεται σε μέτωπο κατά των μαζικών εκποιήσεων και γράφει ότι οργανωμένοι φορείς ζητούν να προστατευθούν οι δανειολήπτες. Επίσης η “Χ” προβάλλει πρωτοσέλιδα τη συνάντηση του ΑΚΕΛ με τον Υπουργό Συγκοινωνιών για το λιμάνι Λάρνακας και το αίτημα του κόμματος για προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Cyprus Mail: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Η Κύπρος σταθμός για πτήσεις που αλλάζουν πορεία” αναφέρεται σε δηλώσεις του Εκπροσώπου της Hermes Airports για ακυρώσεις πτήσεων προς Τελ Αβίβ και την πρόθεση η Κύπρος να λειτουργήσει ως σταθμό για πτήσεις που αλλάζουν κατεύθυνση λόγω της έκρυθμης κατάστασης. Επίσης γράφει ότι κηρύχθηκε πένθος στην Ολλανδία όπου έφτασαν χθες οι πρώτες σοροί των επιβατών του μπόινγκ που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία. Αλλού αναφέρεται στο ενδιαφέρον επενδυτών από τις ΗΠΑ για να ανοίξει και πάλι το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

The Cyprus Daily: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Υποπτος θάνατος” αναφέρεται στο κύριό της θέμα στο θάνατο ηλικιωμένης χθες στην Κρήτου Τέρα και τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια. Αλλού γράφει ότι και οι Κυπριακές Αερογραμμές μαζί με άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο το κόσμο προχώρησαν στην ακύρωση πτήσεων προς το Ισραήλ λόγω της κατάστασης στην περιοχή. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά σε σύστημα που θα εγκατασταθεί για να μπορεί να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων.