Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

 Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κύριοι, καλύπτετε αδικήματα“, γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε την Τρίτη επιστολή-φωτιά προς τον Πρόεδρο της Cyta Χρίστο Πατσαλίδη, και σαφώς κατηγορεί το Διοικητικό Συμβούλιο ότι προσφέρει πλήρη κάλυψη στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο σε υποθέσεις που ενδεχομένως υποκρύπτουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Γράφει, επίσης, ότι η τουρκική πλευρά κάνει παιγνίδια με την ιθαγένεια, θέλοντας να διασφαλίσει κατά κύριο λόγο την παραμονή των εποίκων και μετά τη συμφωνία για το Κυπριακό. Επίσης, γράφει ότι έξι βραβεία και έξι έπαινοι απονεμήθηκαν στη χθεσινή τελετή βράβευσης του 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαθητικών Εφημερίδων, που διοργανώνει ο “Φιλελεύθερος” σε συνεργασία με τον Υπουργείο Παιδείας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Αλήθεια: Με τίτλο “54 νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη“, γράφει ότι τα 54 παραρτήματα του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών εξελίσσονται, παράλληλα με την κατ` εξοχή δραστηριότητά τους, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Γράφει, επίσης, ότι το σύνολο των έξι επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων της Cyta σε ακίνητα ανήλθε στα €93.491.417, ενώ το σύνολο των έξι χρηματοδοτήσεων ανήλθε σε €144.762.683, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διεθυντής της Cyta Άριστος Ριρής. Επίσης, γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, παρουσιάζοντας την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι είναι πετυχημένη και ευοίωνη η υλοποίηση του μνημονίου.

Πολίτης: Με τίτλο “300.000 νέα ακίνητα ρίχνουν τη φορολογία“, γράφει ότι πυρετώδεις αναμένεται να είναι εντός των επόμενων ημερών οι διεργασίες στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για αλλαγή των συντελεστών φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, στη βάση της επικαιροποίησης σε τιμές 2013. Γράφει, επίσης, ότι σκάνδαλο με ποινικές διαστάσεις χαρακτηρίζεται η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων και η έκδοση από το Δήμο Πάφου πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών στην περιοχή της Universal. Επίσης, γράφει ότι τα €750 εκ. του νέου πενταετούς ομολόγου, συν άλλα €200 εκ. από υφιστάμενο αποθεματικό, θα διοχετευθούν προς την Τράπεζα Κύπρου προκειμένου το κράτος να αποπληρώσει μέρος της αξίας του ομολόγου ανακεφαλαιοποίησης.

Σημερινή: Με τίτλο “Σε πτήση τρόμου οι Κ. Αερογραμμές“, γράφει ότι μονόδρομο για την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή με το σενάριο “επενδυτής ή λουκέτο” να μην είναι απλώς υπαρκτό, αλλά να προβάλλει με υφιστάμενα δεδομένα ως το μοναδικό, και ούτε το “Σχέδιο Β” που προνοεί κλείσιμο της εταιρείας και άνοιγμα νέας αυθημερόν μπορεί να γίνει χωρίς επενδυτή. Γράφει, επίσης, ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη εμφανίζεται πεπεισμένη ότι οι κυπριακές τράπεζες θα περάσουν τα στρες τεστ, και ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος ή άλλων αρνητικών εξελίξεων στον Συνεργατισμό. Επίσης, γράφει ότι άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η Εθνική Ελλάδας, προκρινόμενη στους “16” του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ξεφορτώνονται μετά φόβου… επικίνδυνα υλικά“, γράφει ότι πράσινο φως άναψε χθες η Επιτροπή Καταφυγίων Ασφάλειας για την εκφόρτωση των 250 εμπορευματοκιβωτίων από το αμπάρι 2 του πλοίου “Hanjin Athens”, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού από τις 30 Μαΐου, μετά από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αυτό όταν βρισκόταν στη διώρυγα του Σουέζ, και ότι η όλη επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει αύριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Γράφει, επίσης, ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν εγκρίνουν τους κανονισμούς της Κυβέρνησης για το θέμα των λιμουζινών και ετοιμάζουν πρόταση νόμου. Επίσης, γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να ενισχύσει το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και να επενδύσει σε πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των χρηστών ναρκωτικών.

Cyprus Daily: Με τίτλο  “Χωρίς στρες“, γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναμένει οι τράπεζες να περάσουν τα ευρωπαϊκά τεστ, και κάλεσε τις τράπεζες να ενισχύσουν τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας για να είναι έτοιμες, σημειώνοντας ότι αυτό θα διευκολύνει τις αρχές να άρουν τους περιορισμούς που παραμένουν. Γράφει, επίσης, ότι τεμάχιο γης που ανήκει στο Δήμο Λάρνακας ίσως θέσει σε κίνδυνο έργο αξίας €100 εκ. στην Παραλία Φοινικούδων, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει τη συμπερίληψη καταστημάτων ως αποζημίωση για το τεμάχιο, αντί για χώρους στάθμευσης. Επίσης, γράφει ότι ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής αποκλείστηκε χθες από το δεύτερο γύρο του Wimbledon από τον Αργεντινό Leonardo Mayer.

Cyprus Mail: Με τίτλο ” `Πρέπει να επεκταθεί` το ωράριο των ναυαγοσωστών“, γράφει ότι καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί στην Πάφο αυτό το Σαββατοκύριακο και ύστερα από δύο πνιγμούς αυτή την εβδομάδα, έχουν γίνει εκκλήσεις από αξιωματούχους για επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών. Γράφει, επίσης, ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε χθες ότι η οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί λιγότερο από τις προβλέψεις της Τρόικας. Επίσης, γράφει ότι ο 37χρονος που ανάγκασε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη στην Πάφο να προσγειωθεί στην Αθήνα συμπεριφερόταν με απρόβλεπτο τρόπο και είχε περάσει την ασφάλεια του αεροδρομίου, κρατώντας σωλήνα μήκους 1,5μ, όπως ανέφερε επιβάτης, εξιστορώντας το περιστατικό στην εφημερίδα.