Μουντιάλ: Νιγηρία-Αργεντινή 2-3

Αργεντινή και Νιγηρία πρόσφεραν ακόμη ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, με την ομάδα του Μέσι να επικρατεί 3-2 των Αφρικανών στο «Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Η Αργεντινή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, τερμάτισε πρώτη και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο από τον 5ο όμιλο, ενώ παρά την ήττα η Νιγηρία κατετάγη δεύτερη και θα παίξει με την πρώτη ομάδα του ίδιου ομίλου, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γαλλία.

Το ξεκίνημα του αγώνα προοιωνιζόταν και την εξέλιξή του, αφού μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1 (!). Ο Λιονέλ Μέσι «άνοιξε λογαριασμό» στο παιχνίδι στο 3΄, παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Ντι Μαρία στο δοκάρι, αλλά στην επόμενη επίθεση οι «πράσινοι αετοί» ισοφάρισαν με ωραίο, τεχνικό σουτ του Αχμέντ Μούσα.

Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε στη συνέχεια, είχε έντονη επιθετική δραστηριότητα κι έχασε ευκαιρίες με τους Ιγκουαΐν, Αγουέρο και Ντι Μαρία, πριν ο Μέσι φτάσει τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση των σκόρερ σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στο Μουντιάλ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Νιγηρία ισοφάρισε και πάλι με τον Μούσα (47΄), που τελείωσε άψογα τη φάση, αλλά οι «τρύπιες άμυνες» έδωσαν την ευκαιρία στον Μάρκος Ρόχο να γράψει (με προβολή) το 3-2 στο 50΄, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.