Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αξίζουν συγχαρητήρια στην Κύπρο” φιλοξενεί συνέντευξη της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία του κυπριακού μνημονίου και μιλά για εντυπωσιακή απόδοση της Κύπρου στο πρόγραμμα. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι στις Βρυξέλλες εκφράζουν ανησυχίες για την τουρκική στάση στις συνομιλίες και για το λόγο αυτό διαμηνύουν αναβαθμισμένη εμπλοκή της ΕΕ. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει ότι 1,3 δις ευρώ από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις αναζητούν αιτητές και ότι αν τα χρήματα αυτά αξιοποιηθούν, θα ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης.

Αλήθεια: Με τίτλο “Γιατί θα βγούμε τώρα στις αγορές”  προβάλλει στο κύριό της θέμα συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί τώρα ωρίμασε η απόφαση για να βγει η Κύπρος στις διεθνείς αγορές και κάνει αναφορά και στον Συνεργατισμό. Σε άλλο θέμα η “Α” αναφέρεται στην αντιπαράθεση για τις Κυπριακές Αερογραμμές, το μέλλον της εταιρείας και την τρίτη χρονοθυρίδα, υπό το φως συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ ετοίμασε πρόταση νόμου που αφορά και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σημερινή: Με τίτλο “Μύλος οι σχέσεις Κυβέρνησης-Συνεργατισμού” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι ΥΠΟΙΚ και Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ανταλλάζουν επιστολές με αφορμή τα 70 εκ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αλλού γράφει ότι μεγάλο άγχος για τις τράπεζες αποτελούν τα stress tests. Σε άλλο ρεπορτάζ στην πρώτη της σελίδα η “Σ” αναφέρεται στις καταγγελίες και τις έρευνες για τις ατασθαλίες στον τομέα της υγείας και γράφει ότι αναζητούνται ριζικές θεραπείες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Προκλητικοί οι εργοδότες-βιομήχανοι” αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην συνέντευξη του Προέδρου της ΟΕΒ στο ΚΥΠΕ για τα δάνεια και τις αναδιαρθρώσεις και χαρακτηρίζει προκλητικές τις θέσεις του. Αλλού η “Χ” αναφέρεται στο θέμα που συζητήθηκε και στη Βουλή για τις απαγωγές παιδιών από τους γονείς τους. Επίσης σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου και γράφει ότι ανκαι υποστελεχωμένο, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Επικίνδυνο φορτίο στην προβλήτα του λιμανιού Λεμεσού” αναφέρει ότι εμπορευματοκιβώτιο με επικίνδυνο φορτίο αναμένει άδεια για εκφόρτωση και ότι η Αρχή Λιμένων δηλώνει πως `όλα είναι υπό έλεγχο`. Το φορτίο είναι σε πλοίο στο οποίο, γράφει η εφημερίδα, ξέσπασε φωτιά ενώ περνούσε από το Σουέζ. Αλλού αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ταΐλάνδη μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι συγκεκριμένη παραλία στη Πάφο, όπου καταγράφηκαν δεκάδες πνιγμοί, έλαβε άδεια για να χρησιμοποιείται από λουόμενους.

Καθημερινή: Με τίτλο “Σε αναπνευστήρα το Κυπριακό” αναφέρει ότι η διαδικασία είναι σε `τεχνητή συντήρηση` μέχρι τις λεγόμενες προεδρικές τον Απρίλιο του 2015 και ότι το κλίμα μεταξύ Αναστασιάδη-Ερογλου είναι ψυχρό. Επίσης σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό για τον Ελληνα Πρωθυπουργό με πρώτο βήμα τον ανασχηματισμό. Αλλού η “Κ” προβάλλει στην πρώτη της σελίδα τις εξελίξεις στην Cyta με το σχέδιο για οικειοθελή αποχώρηση.

Η Μάχη: Με τίτλο “Η συνεργασία με ΔΗΣΥ μπορεί να έχει βάθος” και φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη. Αλλού γράφει ότι για τις αντιδράσεις από τις αποφάσεις της Κεφαλαιαγοράς για τα πρόστιμα στην υπόθεση με τα ελληνικά ομόλογα. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα προβάλλει τις εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό σε όλες τις παράλιες πόλεις.