Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με τίτλο “Βιώσιμο μισθολόγιο και όχι προεκλογικό” δημοσιεύει συνέντευξη της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Ειρένας Γεωργιάδου, η οποία εξηγεί ότι όταν τερματιστούν το 2016 τα ακραία και προσωρινά μέτρα για το κρατικό μισθολόγιο, θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά. Αλλού γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου έδειξε τις προθέσεις του προτού αναχωρήσει για Νέα Υόρκη. Γράφει ακόμα ότι απαραίτητοι θεωρούνται οι αποσπασμένοι στο Υπ. Παιδείας εκπαιδευτικοί.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Αιματηρό Πάσχα” γράφει πως με πολλούς τραυματισμούς, επεισόδια, κατασχέσεις χιλιάδων κροτίδων και μερικές συλλήψεις σημαδεύτηκαν τα φετινά “έθιμα” του Πάσχα, με την Αστυνομία να δηλώνει ότι εφάρμοσε ένα καλό σχέδιο για αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλού δημοσιεύει δήλωση του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ότι “βουνό” χωρίζει τα αιτήματα των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα γράφει για “ναύλα φωτιά” για Λονδίνο και Αθήνα από τις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Πτωχεύουν αυτοβούλως εταιρείες και άτομα”, γράφει πως οι αυτοπτωχεύσεις αυξήθηκαν κατά 443% από το 2008 και αναφέρεται σε μείωση του ρυθμού πτωχεύσεων ατόμων και εταιρειών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη. Αλλού γράφει ότι φραγμό στις άδειες ασθενείας των δημόσιων υπαλλήλων επιχειρεί να βάλει με εγκύκλιο ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Γράφει ακόμα ότι εσπευσμένα στο Κίεβο μεταβαίνει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο “Διευρύνονται οι έρευνες” γράφει ότι διευρύνονται τα ζητήματα που θα εξετάσουν οι ανακριτές της Αστυνομίας και αφορούν στο σκάνδαλο της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κύπρο αναμένονται αύριο αξιωματούχοι επενδυτικών οργανισμών που ειδικεύονται στα ακίνητα, τα τραπεζικά και την ενέργεια. Σε άλλο θέμα γράφει πως ένα σχεδόν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, το κλίμα παραμένει υποτονικό και η αδιαφορία των πολιτών είναι εμφανής.

The Cyprus Daily:  Με τίτλο “Διευρύνεται η έρευνα για την κρίση” γράφει ότι η Αστυνομία αναμένεται να διευρύνει την έρευνα για τα αίτια της οικονομικής κρίσης μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή για δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες με ευνοϊκούς όρους, καθώς και δάνεια εκατομμυρίων που διαγράφηκαν. Αλλού γράφει ότι τα κυπριακά ταχυδρομεία είναι τα τρίτα φθηνότερα στην Ευρώπη. Αλλού προβάλλει δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αν επιτραπεί στους Ε/κ να επισκέπτονται όλες τις εκκλησίες στα κατεχόμενα.