Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Ψήνουν ανακοίνωση για την Αμμόχωστο» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι Στέφαν Φούλε και Έρικ Ρούμπιν θα προσπαθήσουν κατά την επίσκεψη της την Κύπρο να πείσουν την τ/κ κοινότητα για τα οφέλη που θα αποκομίσουν και οι δύο πλευρές από μια ανακοίνωση για την Αμμόχωστο. Αλλού, η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου της ΕΤΥΚ, ο οποίος καταλογίζει τεράστιες ευθύνες για τη δραματική κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα, όχι μόνο στις Διοικήσεις των Τραπεζών, αλλά και στην Εποπτική Αρχή και στον τότε υπουργό Οικονομικών. Γράφει, επίσης, ότι στην τελική ευθεία μπήκαν τα κόμματα για τις πρώτες «μημονιακές» εκλογές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σκούρα τα πράγματα με τα κόκκινα δάνεια» και γράφει ότι τόσο από την επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και από τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, προκύπτει ότι η Κύπρος θα τα βρει πολύ σκούρα με το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι Λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι δεν άρχισε ακόμα η μελέτη του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, το οποίο παραδόθηκε στην Εισαγγελία από τον περασμένο Οκτώβριο. Γράφει, επίσης, ότι σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους μετά τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ληγμένων προιόντων στη Λεμεσό.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Kύριο θέμα του «Κινήσεις με όχημα το Βαρώσι» και γράφει ότι το θέμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων επανέρχεται στο προσκήνιο με την κάθοδο αύριο στην Κύπρο του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν. Γράφει, επίσης, ότι επίσπευση των διαδικασιών εναρμόνισης των Τ/κ με το κεκτημένο επιθυμεί η Κομισιόν, η οποία κόντρα στη θέση της Λευκωσίας, εξέφρασε «ανησυχία» προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για την περιορισμένης έκτασης προετοιμασία της τ/κ κοινότητας. Αλλού, γράφει ότι αναμένονται να δοθούν αρκετές μάχες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς τα κεφάλαια που μπορεί να χρειαστούν οι τράπεζες θα εξαρτηθούν από τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ μια μεγάλη πρόκληση είναι το θέμα των stress tests.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Μας ξεσπιτώνουν για το καλό μας…» γράφει ότι η Βουλή αποφασίζει την Πέμπτη για τις προτάσεις νόμου ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ για προστασία της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, ενώ την ίδια ώρα, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εκβιάζουν ασύστολα για να πετύχουν αναβολή της συζήτησης. Αλλού, γράφει ότι οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών σχεδίασαν μοναδικά προϊόντα, αποδεικνύοντας πως η Κύπρος μπορεί να δημιουργήσει και να καινοτομήσει. Γράφει, επίσης, ότι το νέο της πρόσωπο θα προβάλει σύντομα η Α’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού, σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψει και η ίδια, αλλά και το ευρύτερο «παζάρι» του κέντρου της πόλης.

Sunday Mail:  Με τίτλο «Χαράσσονται οι γραμμές της μάχης για την πρώτη κατοικία» αναφέρεται στην αυριανή έκτακτη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών για συνέχιση της συζήτησης της πρότασης νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία οι βουλευτές θέλουν να παραπέμψουν στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης πρωτοσέλιδα, ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή εκδήλωση καθαριότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας καθαριότητας με τίτλο “Let`s Do it Cyprus”. Αλλού, γράφει ότι ο δημόσιος χώρος στην παλιά Λευκωσία περιορίζεται λόγω της επέκτασης των καφέ και των εστιατορίων.

Καθημερινή: Με  τίτλο «Το μέγα δίλημμα της Τράπεζας Κύπρου» γράφει ότι η πίεση προς την Τράπεζα Κύπρου να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα κεφάλαια. Αλλού, γράφει ότι με στόχο να διατηρήσει τη Ρωσία ζεστή, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είχε ταχθεί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ στην Ουκρανική κρίση πήγε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στο γεύμα εργασίας με τον ρώσο ομόλογο του την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι ανήκουν στο παρελθόν οι χαρακτηρισμοί του επίσημου και ανεπίσημου ΔΗΚΟ.

Η Μάχη:  Κύριο θέμα της «Έντονο παρασκήνιο για Αμμόχωστο» και γράφει ότι για σπρώξουν τη Λευκωσία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις έρχονται για επαφές οι Στέφαν Φούλε και Έρικ Ρούμπιν, ενώ πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι θα επισκεφθεί το νησί όταν και εφόσον θα έχει να ανακοινώσει πράγματα. Γράφει, επίσης, ότι Αστυνομία και Στρατός ψάχνουν το λάθος και τις τυχόν ευθύνες από την έκρηξη χειροβομβίδας σε πεδίο βολής στην Ασγάτα. Αλλού, η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ η Αλεξάνδρα Ατταλίδου ενόψει των ευρωεκλογών, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει μικρότερη ισχύ από ό,τι στις εθνικές εκλογές, ενώ τονίζει ότι πρέπει να εντάξουμε την ΕΕ στο DNA μας.