Σε κρίση οι διαβουλεύσεις Ισραήλ – Παλαιστίνης

Το Ισραήλ είναι «πρόθυμο να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους», επανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου τονίζοντας ωστόσο ότι το Ισραήλ δεν προέρχεται «πάση θυσία» στο διάλογο, για τη συνέχιση του οποίου πιέζει η Ουάσινγκτον, που έχει λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.

Σε μία προσπάθεια να διασωθούν οι συνομιλίες, ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρτιν Ιντίκ έχει την Κυριακή προγραμματισμένες συναντήσεις στο Ισραήλ με τους επικεφαλής των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.

Στα πρώτα του σχόλια μετά την εικόνα ραγδαίας επιδείνωσης τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε την Κυριακή μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο πως το «είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά όχι με κάθε κόστος».

Ο Νετανιάχου, μιλώντας μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, προειδοποίησε επίσης ότι το Ισραήλ θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα, αν οι Παλαιστίνιοι προχωρήσουν σε μονομερείς κινήσεις για την αναγνώριση ενός κράτους.

«Από την πλευρά μας θα απαντήσουμε με μονομερή μέτρα σε οποιαδήποτε μονομερή μέτρα λάβουν εκείνοι (οι Παλαιστίνιοι)», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.