Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο  «Προς αλλαγές στα υπουργεία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε νέα βάση φαίνεται να θέτει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το θέμα του αναμενόμενου ανασχηματισμού, καθώς δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή των Υπουργών του ΔΗΚΟ, πλην του Γιώργου Λακκοτρύπη. Αλλού, γράφει για τις καταγγελίες που ακούστηκαν χθες στη Βουλή ότι κυκλώματα κατευθύνουν τη νομική αρωγή, στα οποία εμπλέκονται και αστυνομικοί. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας διέψευσαν τα περί συναλλαγής με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να παραιτηθεί.

 ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Παραβίασαν το διάταγμα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σοβαρότατο ζήτημα δημιουργείται για την Κυπριακή Δημοκρατία με τη μεταφορά χρημάτων σε τράπεζα του Λονδίνου υπό τη μορφή εμβάσματος ως αποζημίωση εφάπαξ ποσού προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη. Αλλού, γράφει ότι όλα τα σενάρια γύρω από τον ανασχηματισμό είναι ανοικτά καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την παραμονή των τεσσάρων Υπουργών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εγείρεται σοβαρό θέμα σε σχέση με την ασφάλεια του Υπουργείου Αμυνας μετά την προχθεσινή κλοπή σκληρού δίσκου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σκανδαλίζει η συναλλαγή» γράφει ότι σκιές και αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με την αποζημίωση του Πανίκου Δημητριάδη, καθώς η αποζημίωση ύψους 265 χιλιάδων ευρώ ήταν από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας και το έμβασμα σε τράπεζα του Λονδίνου φαίνεται να έχει γίνει πριν την παραίτησή του. Αλλού, γράφει για το διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και για τα καυτά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει χωρίς να της δίδεται περίοδος χάριτος. Σε άλλο του θέμα, γράφει ότι ποινικές ευθύνες για δύο μεγάλα δάνεια που παραχώρησε η πρώην Λαϊκή Τράπεζα, αναζητεί η ανακριτική ομάδα για την οικονομία και ήδη οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Πρωτοσέλιδο της άρθρο με τίτλο «Τήβεννοι και πηλήκια Λτδ», και γράφει ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Ελέγχου, «δικηγόροι σε συνεννόηση με αστυνομικούς αναλαμβάνουν με το αζημίωτο δεκάδες υποθέσεις νομικών αρωγών», και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο δικηγόροι εισέπραξαν 460 χιλ. ευρώ για παροχή νομικής αρωγής χωρίς καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος. Αλλού, γράφει για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί από χθες στην Τουρκία μετά τον θάνατο του νεαρού Μπερκίν Ελβάν. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η δεύτερη συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Η Γενική Ελέγκτρια γίνεται η νέα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας», γράφει στο κύριο της θέμα για το διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μετά την παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη, αλλά και για την απόρριψη εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη τα περί συναλλαγών για την υποβολή της παραίτησης εκ μέρους του πρώην Διοικητή. Αλλού, γράφει για την άνοδο, ύψους 1,5% στο ποσοστό της γυναικείας παρουσίας στα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, φθάνοντας στο 21,8% συνολικά. Σε άλλο της θέμα γράφει για το σχέδιο να φέρουν την ψηφιακή εποχή στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου μέσω της εγκατάστασης ασύρματου διαδικτύου στην ύπαιθρο.

Cyprus Daily:  Με τίτλο «Το μυστήριο βαθαίνει», γράφει για την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Malaysian Airlines με το μυστήριο να βαθαίνει μετά την αποκάλυψη ότι το αεροσκάφος είχε κάνει αναστροφή και πέταξε για εκατοντάδες χιλιόμετρα προς τα δυτικά, μετά την τελευταία του επαφή με αρχές ελέγχου. Αλλού, γράφει κάτω από τον τίτλο «Γυναίκα στο καθήκον», γράφει για το διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Σε άλλο της θέμα και κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει για τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες βράδυ στην Τουρκία μετά το θάνατο του 15χρονου αγοριού, το οποίο βρισκόταν σε κόμμα μετά τη επίθεση που δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.