Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο  «Στον αέρα μισθοί και συντάξεις» αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως το πρωί και θα εξετάσει την κατάσταση μετά την απόρριψη από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Αλλού σημειώνει πως κλίμα διχασμού έφερε στο ΔΗΚΟ η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Αλλού αναφέρεται σε νέα σημαντική βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης στην Κύπρο για δέκατο συνεχόμενο μήνα, όπως καταγράφεται στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Φεβρουάριο.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κομματικά παιχνίδια διακυβεύουν τη δόση» πως σε έρμαιο των μικροπολιτικών παιχνιδιών τους μετέτρεψαν τα κόμματα την παραχώρηση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο. Αλλού σημειώνει πως ο Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι παραπέμπει σε πενταμερή. Επίσης αναφέρει πως η Τουρκία δεν θα χρηματοδοτεί πλέον τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Με κύριο τίτλο «Ξανά στη Βουλή το νομοσχέδιο» αναφέρει πως κόμματα και Βουλή επανέλαβαν το κακό σενάριο με τον νόμο για το Συνεργατισμό και με το μνημονιακό νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, προκαλώντας νέα αναταραχή και αβεβαιότητα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου. Αλλού σημειώνει πως μένει στην Κύπρο ο πεντάχρονος Ρομέο από τη Ρουμανία, η μητέρα του οποίου πέθανε σε διαμέρισμα-τρώγλη στη Λάρνακα. Αλλού αναφέρεται σε κομπίνες με χορηγίες για την πρώτη κατοικία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Νίκη της κοινωνίας» γράφει στο κύριο της θέμα πως «η ετσιθελική και αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ αλλά και οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ενότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης οδήγησαν χθες στην καταψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλού αναφέρει πως έφυγαν άλλα 96,7 εκ. ευρώ από τις τράπεζες. Επίσης γράφει για ικανοποίηση για την πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών.

Cyprus Mail:  Με κύριο τίτλο «Η απόρριψη του νομοσχεδίου για πώληση των ημικρατικών θέτει εν αμφιβόλω τη βοήθεια» αναφέρεται στη χθεσινή απόρριψη από το κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, που θέτει σε κίνδυνο την επόμενη δόση του δανείου της Κύπρου. Αλλού αναφέρει πως οι διαπραγματευτές «έσπασαν τον πάγο» με τις επαφές τους σε Αθήνα και Αγκυρα. Σε άλλο θέμα γράφει πως η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε την ανακάλυψη 715 νέων πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

The Cyprus Daily: Με κύριο τίτλο «Ισχυρό κτύπημα στο σχέδιο διάσωσης» αναφέρεται στην απόρριψη χθες από τη κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, που προβλέπεται στη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου. Αλλού αναφέρεται στις επισκέψεις και επαφές των διαπραγματευτών των δυο κοινοτήτων σε Αθήνα και Αγκυρα. Επίσης αναφέρεται στον επικείμενο ανασχηματισμό υπό το φως της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα.

Το Ποντίκι: στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ» αναφέρεται στης κινήσεις του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου και σε εκστρατεία στη βάση για επεξήγηση της απόφασης για έξοδο από την κυβερνητική συνεργασία. Αλλού αναφέρει πως στο Λιμάνι Λεμεσού έχει αγκυροβολήσει ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα του πολεμικού ρωσικού ναυτικού, το «Κουζνετσόφ», για ανεφοδιασμό και ξεκούραση. Επίσης γράφει τα προβλήματα της οικονομίας «σκοτώνουν» τη δημόσια υγεία.