Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο δημόσιο

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Οι διαδηλωτές, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί και έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση στις 10 το πρωί του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να εξειδικευθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.