Τα προνόμια των πρώην αξιωματούχων

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το επίδομα του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Καρογιάν, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι επανειλημμένα έχει προτείνει με τον πιο επίσημο και συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή με τροπολογίες στους ετήσιους προϋπολογισμούς και με πρόταση νόμου την κατάργηση όλων των επιδομάτων και των προνομίων των πρώην αξιωματούχων του κράτους.

Ένας αξιωματούχος μπορεί να απολαμβάνει επιδόματα όσο υπηρετεί την πολιτεία. Τίθεται και δικαιολογημένα από πολλούς ως θέμα αρχής το εξής ερώτημα: Γιατί πρέπει να συντηρεί το κράτος (άρα οι πολίτες) την ματαιοδοξία των πρώην αξιωματούχων πολλοί εκ των οποίων μπορεί να αποχώρησαν εκ της θέσεως τους επειδή ο λαός τους έκρινε ως αποτυχημένους;

Χωρίς καμία διάθεση προσωπικής επίθεσης ή αμφισβήτησης της προσφοράς του οποιουδήποτε, εμείς φρονούμε ότι δεν είναι υπό τις παρούσες συνθήκες λογικό να πληρώνονται επιδόματα, γραμματειακό προσωπικό, οδηγός ή φρουροί σε πρώην αξιωματούχους της πολιτείας (όποιοι και αν είναι αυτοί δεν έχει σημασία).

Η στάση των κομμάτων εξουσίας, φανερώνει μια μορφή ιδιοτέλειας και νεποτισμού, που ανήκει σε άλλες εποχές και άλλα πολιτικά ήθη. Ελπίζουμε στον προϋπολογισμό του 2015 να μην περιλαμβάνεται σχετική πρόνοια και με την νέα κοινοβουλευτική περίοδο να ψηφιστεί επιτέλους η σχετική πρόταση νόμου των Οικολόγων.