ΕΥΡΩΚΟ:Ο λαός δεν θα ανεχτεί επιλογές διάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΕΥΡΩΚΟ ΓΙΑ ΤΗ Β’  ΦΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Πέρασαν σαράντα χρόνια από την ώρα που οι Αττίλες παραβιάζοντας τη συμφωνημένη εκεχειρία προέλασαν και κατέλαβαν την Αμμόχωστο, την Καρπασία, τη Μόρφου και τα κεφαλοχώρια της Μεσαριάς, σκορπώντας τον θάνατο και τον όλεθρο στο πέρασμα τους.

Σαράντα χρόνια μετά προσδοκούμε τον ερχομό της πολυπόθητης εκείνης μέρας που δεν θα πηγαίνουμε στην Αμμόχωστο, στη Μόρφου, στην Καρπασία και στην Κερύνεια, και σε όλα τα κατεχόμενα χωριά μας, ως επισκέπτες, αλλά θα ξαναζήσουμε εκεί, μόνιμα ριζωμένοι στους τόπους των προγόνων μας, ειρηνικά, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις είναι φανερό ότι η Άγκυρα και η Τουρκοκυπριακή ηγεσία παρά την καλή θέληση της δικής μας πλευράς, επιμένουν στην πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους και στην παρθενογένεση ενός συνεταιρισμού δύο εθνικών κρατών στην Κύπρο.

Το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στέλνει το μήνυμα ότι ο κυπριακός λαός δεν θα ανεχτεί την οπισθοδρόμηση σε επιλογές που θα μας φέρουν και πάλι στο χείλος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μόνη ρεαλιστική προοπτική είναι μια βιώσιμη και λειτουργική λύση με ευρωπαϊκό περιεχόμενο που θα διασφαλίζει πλήρεις ελευθερίες και δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, μέσα σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας και μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.