Τα προβοκάτσια Τσαβούσογλου με τις σημαίες… δεν τα ανέχτηκαν οι Ευρωπαίοι

Το φραστικό επεισόδιο που είχαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν ήταν και το μοναδικό που έλαβε χώρα στην χθεσινή συνεδρίαση.

Πριν την ένταση με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ είχε προηγηθεί ακόμα ένα κατά την διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Σενεγάλη όπου βρισκόταν, είχε φροντίσει σε μία οθόνη να φαίνεται και σε άλλη να είναι η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Με δύο σημαντικές λεπτομέρειες όμως… Πρώτον τα αστέρια από την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίκραιναν προς το κέντρο της εικόνας, ενώ όντας η μία απέναντι από την άλλη, αυτή της Ένωσης παρουσιαζόταν ως ημισέληνος.

Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Γερμανού Πράσινου, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, ο οποίος ζήτησε να μην παρουσιάζεται το γραφιστικό του στις οθόνες της αίθουσας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις», ωστόσο οι υπόλοιποι δεν πείστηκαν και τόσο για τις προθέσεις.

Ειδικά μετά το επεισόδιο που ακολούθησε.