Η κόρη του Ζαν-Κλοντ-Βαν-Νταμ είναι καυτή και… ”επικίνδυνη”!

Ορατά διά γυμνού οφθαλμού ή και κρυφά, τα προσόντα της Μπιάνκα Μπρι είναι πολλά και θαυμαστά. Παραδόξως, σε αυτά τα προσόντα δεν συγκαταλέγεται -τουλάχιστον όχι σε μία από τις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας- το επώνυμό της: Όχι, η Μπιάνκα Μπρι δεν είναι απλώς η κόρη του θρυλικού, ανίκητου μαχητή της οθόνης με το τετραπλό όνομα (Γελοίο αρχαίο ανέκδοτο: « – Τοκ, τοκ. – Ποιος είναι; – Άνοιξε αμέσως. Είμαι ο Ζαν-Κλοντ-Βαν-Νταμ. – Περάστε. Θα σας σαπίσω στο ξύλο και τους τέσσερις»).

Συμπυκνώνοντας σε μερικές φράσεις, σαν αλλεπάλληλα χτυπήματα σε ματς κικ-μπόξινγκ, τη φιλοσοφία ζωής της, η 29χρονη Αμερικανο-Βελγίδα θυγατέρα του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, έχει να καταθέσει τα εξής: «Θέλω να δείξω σε όλα τα κοριτσάκια και τα αγοράκια ότι μπορείς να έχεις σωματική δύναμη και ταυτόχρονα να διατηρήσεις τη θηλυκότητά σου. Δηλαδή, μπορείς να κάθεσαι σταυροπόδι, με χάρη, σε ένα επίσημο δείπνο και κατόπιν να κάνεις ασήκωτο οποιονδήποτε αντίπαλό σου -αλλά και πάλι με έναν ωραίο, γυναικείο τρόπο. Ο πατέρας μου σύστησε τις πολεμικές τέχνες στο ευρύ κοινό και σε άτομα της δικής μου γενιάς. Θέλω κι εγώ να συνεχίσω στα χνάρια του».

Πανέμορφη, δυναμική και περιπετειώδης

Η Μπιάνκα Μπρι είναι μια πανέμορφη, δυναμική και περιπετειώδης γυναίκα. Ο πατέρας δεν χρειάζεται συστάσεις, ενώ η μητέρα της είναι η μπόντι-μπίλντερ Γκλάντις Πορτουγκέζ. Το πλήρες πραγματικό όνομά της είναι Μπιάνκα Μπριζίτ Βαν Βάρεμπεργκ Βαν Νταμ -ξεπερνώντας ακόμη και τον μπαμπά της ως προς το δέος που προκαλεί ακόμη και το πρώτο στοιχείο στο δελτίο ταυτότητάς της.

Ασχολήθηκε εντατικά με τον αθλητισμό και έφτασε πολύ κοντά στο να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς υπήρξε πρωταθλήτρια στις παγοδρομίες ταχύτητας. Ωστόσο, η Μπιάνκα στάθηκε άτυχη. Ένας σοβαρός τραυματισμός έδωσε άδοξο τέλος στα όνειρά της και σήμανε το τέλος της σταδιοδρομίας της στις πίστες του πατινάζ.

Μετά από το λύκειο, η Μπιάνκα Μπρι φοίτησε σε σχολή υποκριτικής, όταν όμως της προσφέρθηκε υποτροφία επειδή κρίθηκε ως ιδιαιτέρως ταλαντούχος, εκείνη απέρριψε την πρόταση. Και αντί να εκπαιδευτεί στην ηθοποιία, προτίμησε να γίνει βοηθός του πατέρα της, ακολουθώντας τον από γύρισμα σε γύρισμα, σε όλο τον κόσμο. Θεώρησε ότι θα μπορούσε να μάθει την τέχνη από έναν καταξιωμένο σταρ, όπως ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Παίζει σε ταινίες δράσεις και δεν θέλει να αντικατασταθεί από κασκαντέρ

Πολύ σύντομα, λόγω των υποκριτικών της ικανοτήτων αλλά και της φυσικής της καλλονής, η Μπιάνκα δέχθηκε προτάσεις να περάσει μπροστά στην κινηματογραφική κάμερα. Άρχισε να παίζει σε ταινίες δράσης και φαντασίας, επιμένοντας να μην αντικαθίσταται στις επικίνδυνες σκηνές από κάποια κασκαντέρ.

Κανένα από τα φιλμ στα οποία έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής δεν στέφθηκε από εμπορική επιτυχία -και άρα η Μπιάνκα ουδέποτε απείλησε να εκθρονίσει τον πατέρα της ως τον απόλυτο σταρ της ευρύτερης οικογένειας Βαν Νταμ.

Όμως, η Μπιάνκα Μπρι είναι πολυτάλαντη. Εκτός από την ηθοποιία, ασχολείται με τη σκηνοθεσία, την ποίηση, τη δυναμική προπόνηση βάσει τεχνικών από τις πολεμικές τέχνες, αλλά και το μόντελινγκ.

Και, ως απόδειξη, τόσο της γονιδιακής της κληρονομιάς, όσο και της εκτίμησης που απολαύει από τους θαυμαστές, το βίντεο στο YouTube όπου η Μπιάνκα μιμείται το ασύλληπτο «χτύπημα-ελικόπτερο» του μπαμπά της, αγγίζει σχεδόν τις 4 εκατομμύρια θεάσεις.