Τα ερωτήματα που δημιουργούνται από το δημοσίευμα του “Έθνους”

Το δημοσίευμα της εφημερίδας  “Έθνος”, αναφορικά με την αναστολή δίωξης του υιού του Γενικού Εισαγγελέα  αναπαράχθηκε  από αριθμό άλλων μέσων, κυρίως ηλεκτρονικών.

Αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα συμφωνούμε ότι ήταν ένα ολίσθημα του κυρίου Π. Κληρίδη. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει είναι οι σκοπιμότητες που δυνατόν να κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη “αποκάλυψη”.

Ο χρόνος της δημοσιοποίησης  ενός συμβάντος που έγινε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και το ότι έγινε, όχι στην Κύπρο , αλλά στην Ελλάδα, δημιουργούν κάποια ερωτήματα.

Ακόμα η προσπάθεια, που είναι φανερή στο συγκεκριμένο δημοσίευμα,  να μεγαλοποιηθεί το παράπτωμα με παραπομπή στις ενδεχόμενες συνέπειες στη δικηγορική καριέρα του νεαρού Κληρίδη μεγαλώνει τις υποψίες μας. Στο κάτω κάτω πρόκειται για ένα απλό τροχαίο αδίκημα. Σοβαρό μεν, αλλά τροχαίο. Αν ο Γενικός Εισαγγελέας ήθελε να το αποκρύψει αρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα και απόσυρση της υπόθεσης από την αστυνομία.

Εκείνο όμως που δημιουργεί τα περισσότερα ερωτηματικά είναι ο ισχυρισμός ότι το ολίσθημα του κ. Κληρίδη μειώνει όχι μόνο την δική του αξιοπιστία, αλλά και την αξιοπιστία ολόκληρης της νομικής υπηρεσίας…

Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε…. Εκτός, αν σχετίζεται με την εκφρασθείσα πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να προχωρήσει σε δίωξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών, με έδρα την Αθήνα, για αδικήματα που σχετίζονται με την πρόσφατη οικονομική κρίση στην Κύπρο.

Του Ιωάννη  Γεωργιάδη