Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αλέξη -Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρόμοια με αυτά που λαμβάνονται κάθε χρόνο στη επέτειο του Πολυτεχνείου, με σκοπό να αποφευχθούν επεισόδια στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν μετά τις 10:00 το πρωί ενώ συγκέντρωση στη μνήμη του έχει προγραμματιστεί στις 17:00 και στις 19:00 στα Προπύλαια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου όπως σε Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Λάρισα, Λαμία, Γιάννενα, Φλώρινα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Πάτρα, Χίο και Λιβαδειά.

Η επέτειος και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη μνήμη του νεαρού αγοριού και οι ανακοινώσεις των κομμάτων οδήγησαν σε σύγκρουση τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί το κόσμο σε διαδηλώσεις.

Η στάση αυτή ενόχλησε την κυβέρνηση με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να  απαντά λέγοντας οτι είναι “τριτοκοσμική” και “ξοφλημένη”, τονίζοντας ότι “η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή”. Η Νέα
Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωση και με χαρακτηριστική τη φράση:

“Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται”.