Σ.Χάσικος:Μείωση εισοδηματικών κριτηρίων και χορηγιών για τη στέγαση εκτοπισθέντων

Τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στην οικονομία δεν επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να δεσμευτεί για τη στεγαστική πολιτική που θα εφαρμόσει το 2014 για τους πρόσφυγες, ενώ για τώρα περιορίζεται στην, υπό τα δεδομένα, υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2013, που είναι μειωμένος κατά 37% σε σχέση με το 2012, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος επεσήμανε ότι η στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης για τους πρόσφυγες θα περιλαμβάνει αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και μείωση των χορηγιών, για να βοηθηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός δικαιούχων.

Περαιτέρω δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις όταν περατωθεί η διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης και ανέφερε ότι ενώπιον της προηγούμενης Κυβέρνησης, ελέω Τρόικας, τέθηκε από τις υπηρεσίες να καταργηθούν οι κρατικές εγγυήσεις.

Πρόσθεσε ότι η κατάργηση των εγγυήσεων είχε τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρία της 20ης Φεβρουαρίου 2012 και αποσύρθηκε, αλλά ανέφερε ότι ο τερματισμός των κρατικών εγγυήσεων είναι εκεί και στέκει.

Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων για την κυβερνητική πολιτική αναφορικά με τη στέγαση των προσφύγων, όπως τελεί υπό την εποπτεία της Τρόικας, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως η στεγαστική πολιτική που εφάρμοσε για τους πρόσφυγες η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν απλόχερη, και πρόσθεσε ότι μετά από ένα σημείο «ξεφύγαμε και είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

Περαιτέρω είπε ότι ο Προϋπολογισμός του 2013 για τη στεγαστική πολιτική είναι μειωμένος κατά 39% σε σχέση με το 2012 και ο προϋπολογισμός που αφορά τη στέγαση των προσφύγων μειωμένος κατά 37%. Εξήγησε ότι από τα 113 εκ που ήταν το 2012 το 2013 μειώθηκε στα 71 εκ.

Περαιτέρω εξήγησε ότι η υλοποίηση του τελεί υπό την αίρεση της Τρόικας που απαιτεί να κατατεθεί ο τρόπος κατανομής του ποσού για να μπορέσουμε να πάρουμε το δάνειο. –