Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου στον Στέφανο Στεφάνου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε στις ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας

Οπως αναφέρει, “στις σημερινές δηλώσεις του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου και απαντώντας στις σαφείς καταγγελίες του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν για την ολιγωρία και την αναποφασιστικότητα που επέδειξε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, επιχειρεί να υποστηρίξει ότι λήφθηκαν επαρκή μέτρα τα οποία χαρακτηρίστηκαν, όπως αναφέρει, αποτελεσματικά”

Ο κ. Στυλιανίδης διερωτάται “είναι κανείς που υποστηρίζει σήμερα ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια πήρε αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος;”

Συνεχίζει λέγοντας ότι “είναι γνωστό ότι καμιά από τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναδιάρθρωση της κυπριακής οικονομίας, για τις οποίες η προηγούμενη Κυβέρνηση δεσμεύτηκε, τελικά δεν εφαρμόστηκε”.

“Άφησε τη χώρα για δύο χρόνια εκτός αγορών δεχόμενη 21 υποβαθμίσεις, αγνόησε την προτροπή της Κομισιόν από το Δεκέμβριο του 2011 για λήψη δημοσιονομικών μέτρων, αναμένοντας απλώς την παρέλευση του χρόνου μέχρι να παραδώσει την εξουσία σε άλλους”, επισημαίνει.

Και το τραγικό, καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης, “είναι ότι άφησε τη Λαϊκή Τράπεζα να οδηγηθεί σε ανάγκες που ανέρχονται σε 10 δις από τον ELA όσα, δηλαδή, χρειάζεται σήμερα η Κύπρος για τη δανειοδότηση της”