Σύσκεψη για τον Ακάμα – Τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί το τοπικό σχέδιο

Σύσκεψη για τον Ακάμα – Τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί το τοπικό σχέδιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα του Ακάμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας, ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το θέμα του Ακάμα πρέπει να επιλυθεί επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα πέραν των 30 χρόνων.

Στόχος της Κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει μέσα στα ίδια πλαίσια πολλαπλά οφέλη στις κοινότητες της περιοχής οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της χερσονήσου του Ακάμα.