Σύσκεψη Αρχηγού Αστυνομίας με Αστυνομικούς Διευθυντές, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης

Σύσκεψη Αρχηγού Αστυνομίας με Αστυνομικούς Διευθυντές, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης

Στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σύσκεψη του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη με τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές και Αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα με τους φόνους των γυναικών που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία, τόνισε ξανά την αποφασιστικότητά του για αύξηση του αισθήματος προστασίας, ασφάλειας και ευημερίας του κοινωνικού συνόλου, αναφέροντας συγκεκριμένα, «είμαι αποφασισμένος ως Αρχηγός Αστυνομίας με τη στενή συνεργασία της λοιπής Ηγεσίας, να ρίξω όλο το βάρος των γνώσεων και εμπειριών μας, για να επιτύχουμε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την ανάκτηση του κύρους της Αστυνομίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτήν».

Επίσης, τόνισε την βούληση του για αναστροφή των λανθασμένων εντυπώσεων και της λανθασμένης εικόνας που δημιουργήθηκε για την Αστυνομία και υπογράμμισε ότι οι ανακριτές της υπόθεσης ενήργησαν με πλήρη επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, ο Αρχηγός Αστυνομίας παρουσίασε το όραμα, τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους της Αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δεν διαφοροποιούνται με την αλλαγή του Αρχηγού Αστυνομίας, γιατί έχουν καθοριστεί από καιρό με συλλογική προσπάθεια.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την ευκαιρία που του δόθηκε σήμερα να παρευρεθεί στη σύσκεψη και να επικοινωνήσει με την Ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αφού συνεχάρη την Ηγεσία για το αξιόλογο έργο που επιτελεί ιδιαίτερα σε επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις προτεραιότητες μας, όμως παράλληλα, θα πρέπει να εστιάσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, στα ίδια τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Επίσης, αφού αναφέρθηκε στις διάφορες δράσεις που λαμβάνονται και προωθεί το Υπουργείο του για την Αστυνομία, πρόσθεσε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τόνισε «Οι διεφθαρμένοι δεν έχουν καμία θέση σε ένα σύγχρονο αστυνομικό σώμα. Γνωρίζω ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες, όμως για να πετύχουμε τον στόχο αυτό θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Όσοι κατέχουν στοιχεία διαφθοράς πρέπει να μιλούν, διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπεύθυνοι συγκάλυψης».

Όσον αφορά στο θέμα της καταπολέμησης του εγκλήματος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους «για πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής σοβαρού εγκλήματος που ταλανίζει τη σημερινή κοινωνία όπως είναι τα ναρκωτικά, η εμπορία προσώπων, η τρομοκρατία, το κυβερνοέγκλημα με έμφαση στα αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος παιδιών όπως είναι η παιδική πορνογραφία αλλά και ευρύτερα κάθε αδίκημα που συνιστά κάθε μορφής κακοποίηση παιδιού».

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία αποτέλεσε αφορμή για μια πρώτη συνάντηση και γνωριμία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Ηγεσία και άλλα στελέχη της Αστυνομίας, έγινε σύντομη παρουσίαση της δομής, οργάνωσης και λειτουργίας της Αστυνομίας Κύπρου προς τον Υπουργό.