Σύλληψη του βουλευτή Μ. Κασσή μετά απο επεισόδια στη “Δωδώνη”

Ένταση επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα έξω απο την γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, όπου απο το πρωί έχουν συγκεντρωθεί κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και βουλευτές, οι οποίοι αντιδρούν στην πώληση της εταιρίας στην ρωσογαλλοβρετανικών συμφερόντων εταιρία Strategic Initiatives.

Συμπλοκές υπήρξαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στον χώρου του εργοστασίου, όπου και συνελήφθη ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Κασσής μετά απο μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του απο άτομο που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι κτηνοτρόφοι που αρχικά βρίσκονταν στην Περιφέρεια αποδοκίμασαν το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση της οριστικής πώλησης της “Δωδώνης”. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις της εταιρίας με σκοπό την κατάληψή τους, όπου και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, σπάζοντας την καγκελόπορτα της εταιρίας και μπαίνοντας στα γραφεία.

Στο χώρο έφτασε μετά απο λίγο ο εισαγγελέας, που ζήτησε την αποχώρηση των συγκεντρωμένων. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, Μιχάλης Τζίμας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, και ο ανεξάρτητος, βουλευτής Μιχάλης Κασσής, μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους από άτομο που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της νέας εταιρείας και το οποίο στην Αστυνομία μηνύθηκε από τους συλληφθέντες.

Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος από χθες Μιχάλης Κασσής, σε δήλωση του αναφέρει: «Η παράσταση «ξεπούλημα της Δωδώνης απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη Δωδώνη και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την ηπειρωτική βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του γάλακτος…».

Μέχρι στιγμής η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους έξω από τα κιγκλιδώματα.