Συρία: Διαδηλώνουν καταγγέλοντας τα αμερικανικά ψεύδη

Ογκώδεις ήταν οι διαδηλώσεις σήμερα σε όλη τη Συρία. Τα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν δύο, να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα απο το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και στα ψεύδη των ΗΠΑ.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Συρίας, ζητώντας απο τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει επιτέλους η αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων απο το καθεστώς Άσαντ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκια τους για τη διεθνή δικαιοσύνη, η οποία κλείνει τα μάτια στις σφαγές που έχουν σημειωθεί στην πόλη Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό.

Την έντονη αποδοκιμασία τους εξέφρασαν οι Σύροι και απέναντι στα αμερικά ψεύδη, φωνάζοντας την ίδια ώρα συνθήματα σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον για άνοδο του εξτρεμισμού στη Συρία. “Κλίντον: ο ριζοσπαστισμός μας, αν υπάρχει, είναι αποτέλεσμα των ψεμάτων σου” έγραφε σε ένα πανό.

Μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Δαμασκό και Χαλέπι. Σε διάφορες συνοικίες της Δαμασκού, παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Στο Χαλέπι έντονα ήταν τα συνθήματα κατά της διεθνούς κοινότητας, η οποία δεν έχει καταφέρει να κατασταλάξει σε μια κοινή θέση για την επίλυση του ζητήματος. “Δεν θα υποχωρήσουμε, φέρτε τα αεροπλάνα και τις βόμβες” φώναζάν οι διαδηλωτές.

Ενώ στην Ιντλίμπ, οι διαδηλωτές μέσω συνθημάτων αποκάλυπταν το μέγεθος του αιματοκυλίσματος στη Συρία συγκρίνοντας τον αριθμό των νεκρών στην περιοχή με αυτόν του τυφώνα Σάντυ, “Η Σάντυ 90 θύματα, η Ανίσα 40.000 θύματα” .

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 72 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 21 ήταν πολίτες, 21 αντάρτες και 30 εξ αυτών ήταν στρατιώτες.