Σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στο Συνεργατισμό από 10 Φεβρουαρίου

Αναμένεται να τρέξει τελικά το Σχέδιο πρόωρης εθελούσιας αφυπηρέτησης στον Συνεργατισμό,  τελικά από τις 10 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος της απόφασης αυτής, στην οποία κατέληξε σήμερα το μεσημέρι η ηγεσία του Συνεργατισμού, είναι για να δοθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περαιτέρω χρόνος ετοιμασίας όλων των διαδικαστικών που απαιτούνται για την υλοποίηση του σχεδίου και έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, και με την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων που θα δοθούν στο προσωπικό.

Για την απόφαση αυτή θα ενημερωθεί σχετικά το προσωπικό την ερχόμενη Δευτέρα από την Διεύθυνση του Συνεργατισμού.

Αρχικά, επιθυμία της ηγεσίας του Συνεργατισμού, μετά το Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών για ενιαία μείωση των αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ), ήταν το Σχέδιο να ενεργοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου, η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με βάση τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, στοχεύει σε αποχώρηση του 10% των 3.000 που είναι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στο Συνεργατισμό, με στόχευση στους υπαλλήλους των 45 ετών και άνω.

Όπως είχε δηλώσει εντός Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Επιτροπείας Νικόλας Χατζηγιάννης, τα άτομα που θα επιλέξουν την αποχώρηση θα πάρουν το ελάχιστο από τους επαναπομείναντες μισθούς (αφυπηρέτηση στο 65ο έτος) ή δύο φορές το πλεονάζον με μέγιστο ποσό τις €104.000.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, είναι η εξοικονόμηση περίπου €14 εκατομμυρίων αρχής γενομένης από το 2015.