Στη Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού

Επίσημα πλέον βρίσκεται στα  χέρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του Συνεργατικού Κινήματος.

Με βάση τον οδικό χάρτη που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή του σχεδίου αποτελεί ορόσημο για την επόμενη σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ΥΠΟΙΚ, το σχέδιο κοινοποιήθηκε από την Μονάδα Διαχείρισης, μέσω του Εφόρου Έλεγχου Κρατικών Ενισχύσεων, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Η επίσημη κοινοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης αποτελεί το σημαντικότερο βήμα ως προς την επιτυχή Αναδιάρθρωση και Ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ακόμη ότι η επίσημη κοινοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης μέχρι την 31ην Ιανουαρίου 2014, αποτελούσε Μνημονιακή υποχρέωση με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συναντίληψης.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει τέλος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2014.