Δεν θα υπάρξει νέος νόμος για παρέμβαση της ΕΦ σε καταστολή διαδηλώσεων

Σχετικό δημοσίευμα που κάνει λόγο για πρόταση της Κυβέρνησης προς την Επιτροπή Άμυνας, ώστε να μπορεί η Εθνική Φρουρά να παρεμβαίνει ακόμα και σε καταστολή διαδηλώσεων, σχολίασε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι έχει κατατεθεί τροποποιητικό νομοσχέδιο στον περί εθνικής φρουράς νόμο του 2011 και ζητείται η τροποποίηση που έχει άμεση σχέση με την αποστολή της ΕΦ.

Ανέφερε ότι κάποιοι ερμήνευσαν διαφορετικά μια πρόταση που υπάρχει στην συγκεκριμένη τροποποίηση, κάτι που επιβεβαίωσε και η Γενική Εισαγγελία ότι μπορεί να ερμηνευθεί ως παρέμβαση της ΕΦ σε καταστολή διαδηλώσεων.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι με εντολή δική του και η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν άμεσα και την ερχόμενη Πέμπτη θα εξαλείψουν από το κείμενο αυτό τη συγκεκριμένη παράγραφο.

Ανέφερε ότι καμιά παράγραφος ή πρόταση δεν πρέπει να δίνει το δικαίωμα είτε στο Υπουργικό Συμβούλιο, είτε στο Υπουργείο Άμυνας να αποφασίσουν την οποιαδήποτε εμπλοκή της ΕΦ είτε σε καταστολή διαδηλώσεων είτε ακόμα και την επέμβασή τους στις κεντρικές φυλακές.