Συσκέψεις στο Μαξίμου για τις παραπομπές – “Εντολή” να μην υπάρξουν γαλάζιες διαρροές κατά Βενιζέλου

Η κάλπη που θα στηθεί στη Βουλή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται κρατά σε αναμμένα κάρβουνα την κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου, θεωρεί αδύνατο να ψηφισθεί παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ανησυχεί όμως για τυχόν διαρροές γαλάζιων βουλευτών που θα «αμαύρωναν» το προφίλ της και θα προκαλούσαν τριγμούς στη συνοχή της και θα αποδυνάμωναν σε μεγάλο βαθμό τη συμπαγή εικόνα που θέλει και πρέπει να εμφανίσει στη Βουλή.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει αποτέλεσμα υπέρ της παραπομπής είναι αδύνατο καθώς θα έπρεπε να ψηφίσουν θετικά όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης , αλλά και τουλάχιστον 15 βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός λόγω και της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση και των φωνών που πληθαίνουν για «ριζική κάθαρση» έχει στείλει σαφές μήνυμα στους στενούς του συνεργάτες να ελέγξουν τυχόν διαρροές βουλευτών-ανταρτών της ΝΔ, πείθοντάς τους να ρίξουν τη ψήφο τους  με τη λογική και όχι «παρορμητικά».

Ένα στοιχείο που θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα βοηθήσει να μην υπάρξουν διαρροές στην εντολή να μη βρεθεί ούτε μία γαλάζια ψήφος υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου, κατά τη μυστική ψηφοφορία, είναι η ψηφοφορία για τον Γιώργο Παπανδρέου, που αναμένεται να λειτουργήσει ως αντίβαρο. Θα βοηθήσει επίσης ο χρόνος μέχρι να στηθούν οι κάλπες… χρόνος ικανός για να αναπτυχθούν αλλά και δεύτερες σκέψεις, προς την κατεύθυνση που έχει ρητά ορίσει ο πρωθυπουργός.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο ξεκινά από σήμερα αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη συνολική διαχείριση του θέματος και, κυρίως για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με ενεργό ρόλο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του γενικού γραμματέα Τάκη Μπαλτάκου.