Βαρυχειμωνιά στην Κύπρο- Αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση και μέσα στη Λευκωσία

Τρεις ημέρες βαρυχειμωνιάς, μέχρι το Σάββατο και με πιθανότητες να χιονίσει ακόμη και στη Λευκωσία….Τα ορεινά της Κύπρου ντύθηκαν στα λευκά, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαιτέρως χαμηλές για την εποχή , το ανώτερο μέχρι 9 βαθμούς, αντί για 15-16 βαθμούς στο εσωτερικό και 16- 17 για τα παράλια.

Όπως ενημερώνει η Μετεωρολογική Υπηρεσία ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων, που επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ήδη κινείται βορειοανατολικά και την Κύπρο επηρεάζει το ψυχρό μέρος του συστήματος.

Το κρύο για σήμερα τσουχτερό. Η θερμοκρασία αναμένεται στους 7 βαθμούς για το εσωτερικό, 9 στα παράλια και στα ορεινά 1 βαθμός Κελσίου, ενώ το αποψινό βράδυ προβλέπεται παγωνιά..

Χιονόπτωση είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, κυρίως στην κοινότητα Τσάδας όπως και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα, όπως στην Παναγιά, όπου το χιόνι έφτασε τα πέντε εκατοστά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω χιονόπτωσης κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι:

Πλατρών – Τροόδους,Προδρόμου – Τροόδους και Αγρού – Τροόδους.

Εξάλλου, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ανοιχτοί μόνο για οχήματα, που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς –  Pinewood –  Πεδουλά, Σπηλιών – Κανναβιών, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Κάμπου – Κύκκου , Καλοπαναγιώτη – Πεδουλά, Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας, Κάμπου – Ορκόντα, Βυζακιάς – Καπουράς, Τσάδας – Στρουμπιού, Ασπρογιάς – Παναγιάς, Παναγιάς – Πενταλιάς, Τραχυπέδουλας – Αγίου Νικολάου Κελοκεδάρων – Σαλαμιού, ενώ ο δρόμος Πάχνας –  Κυβίδων έχει καταστεί ολισθηρός.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τα σήματα της τροχαίας προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Τροόδους είναι 35 εκατοστά, ενώ στην πλατεία 25 εκατοστά.