Επισκόπηση Αθηναϊκού Τύπου

ΕΘΝΟΣ: Τζίρος πολλών εκατ. με πώληση προσωπικών δεδομένων σε εταιρείες- “ΝΕΑ ΜΑΦΙΑ “ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ” ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ”-Έκλεβαν στοιχεία από το TAXIS και τα πωλούσαν έως 1000 ευρώ τη λίστα- Εμπλοκή μανδαρίνων του υπ. Οικονομικών ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. Ξύπνησε το ρήγμα της ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ. Το ΣΔΟΕ ανοίγει 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς. Λίστα Λαγκάρντ- “Στους ΧΑΚΕΡ της ΕΛ.ΑΣ το στικάκι”Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “ΕΘΝΟΥΣ”. Κάλπες στη Βουλή και για Παπανδρέου-Παπαδήμο-“Άνοιξε η όρεξη για παραπομπές”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο- “Φόρος στα αγροτεμάχια και νέο σύστημα αποδείξεων”– Φορολογούνται τα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα. 65.000 συνταξιούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση- “ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ”. Συνάντηση Α.Σαμαρά με Α. Μέρκελ- “Άμεση η εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου”– Το πρόβλημα της ρευστότητας της αγοράς και των επενδυτών έθεσε ο Πρωθυπουργός στη Γερμανίδα Καγκελάριο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποκλειστικό: Τα νέα προγράμματα των Υπουργείων- “ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ”- Η νέα διοικητική δομή “κουρεύει” σημαντικά τον αριθμό των γενικών διευθύνσεων και τμημάτων-“ΠΙΛΟΤΟΣ” ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- Κατάργηση οργανικών θέσεων και μετακινήσεις έπειτα από αξιολόγηση για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους. “ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ”- Εκτός οι δαπάνες για ενοίκια, ασφάλιστρα, πετρέλαιο θέρμανσης και κοινόχρηστα. Συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο – “ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”. “ΡΟΖ” κύκλωμα από επισμηνία με δόλωμα τη γυναίκα του.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “2.059 ονόματα παραδόθηκαν από Διώτη σε Βενιζέλο”- Έρευνες και από τη ΔΗΕ. “Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τη Μέρκελ”. “ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ“- Για παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου- Τσίπρας κατά Σαμαρά. “Αυξήθηκαν οι φτωχοί στην Ελλάδα το 2011”- Τους Φόρους του Νταβός θεωρεί τη διεύρυνση των ανισοτήτων ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σταθερότητα στον κόσμο. “Ιατροδικαστή για την ηλικία αλλοδαπών”-Πολλοί δηλώνουν ανήλικοι. Καθυστερήσεις έργων και υπερβάσεις κόστους στη…Γερμανία. Για τους φορολογούμενους: 2,3 δις ευρώ το κόστος του νέου φορολογικού.

ΤΑ ΝΕΑ: ΕΦΟΡΙΑ-Καπέλο 22% για όσους δεν πιάσουν το όριο του 25% του εισοδήματός τους- “ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ”. “ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ”-Για την παραπομπή 2+2 πολιτικών προσώπων καλείται να αποφασίσει η Βουλή- Καμμένος και Χρυσή Αυγή βάζουν στο κάδρο και τους Παπανδρέου-Παπαδήμο- Την κατηγορία ότι στήνει ένα νέο “βρώμικο ’89” φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψη του ΝΑΤΟ: “Η Ελλάδα της κρίσης δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στις αμυντικές δαπάνες”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ποια πρόσωπα διασταυρώνονται και στις δύο περιπτώσεις- “ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΛΙΣΤΑΣ-SIEMENS”-Αγνόησαν το CD όταν έκλειναν την υπόθεση του σκανδάλου. “Πανελλαδικές και στις τρεις τάξεις του “νέου λυκείου”– Κλείνουν τα μισά τμήματα των ΤΕΙ και 20 των ΑΕΙ. ΔΕΗ:Διακανονισμοί με δόσεις-“Απαγορεύεται η διακοπή σε ευπαθείς ομάδες”. Φόρος και στα χωράφια. Ε.Ε Ανεργία: “Στην κορυφή οι χώρες των μνημονίων”.