Συνεχίζεται αύριο Πέμπτη με αγορεύσεις των δικηγόρων για την υπόθεση Δρομολαξιάς

Για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά αναμένεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου αναμένεται να αγορεύσουν για εκ πρώτης όψεως, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ κατηγορουμένων, επτά φυσικών και ενός νομικού προσώπου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση της υπόθεσης από την Κ. Α. και πρόσθεσε ότι «δεν προτίθεται να κλητεύσει ούτε να προσφέρει προς αντεξέταση» πέντε μάρτυρες κατηγορίας αφού έκρινε ότι οι μάρτυρες αυτοί είναι αναξιόπιστοι.

Πρόκειται για τους Μάριο Πολυβίου, τον Χαράλαμπο Χρήστου, το Γιώργο Στυλιανού, τον Βαρνάβα Βαρνάβα και την Αντρη Αρτέμη.

Για τον Μάριο Πολυβίου η κυρία Παπαγαπίου αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από τις καταθέσεις που έδωσε και πρόσθεσε πως είναι μαρτυρία στην οποία δεν μπορεί να βασιστεί το δικαστήριο, ότι ουσιαστικά «είναι ανάξιος για να γίνει πιστευτός ως μάρτυρας» και ότι οι τοποθετήσεις του δεν εξυπηρετούν τη γραμμή της Κατηγορούσας Αρχής.

Για τους Χαράλαμπο Χρήστου και Γιώργο Στυλιανού η κυρία Παπαγαπίου είπε πως οι δύο αυτοί μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν από πού προέρχονταν τα χρηματικά ποσά με τα οποία εξοφλούσε ο Νίκος Λίλλης τα δάνεια του ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΛΚΗ. Πρόσθεσε πως «θέση της Κατηγορούσας Αρχής είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εξόφληση των δανείων της ΑΛΚΗΣ ήξεραν την πηγή των χρημάτων» ότι δηλαδή προέρχονταν από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ως προκαταβολή ο Νίκος Λίλλης για την επένδυση στη Δρομολαξιά του Ταμείου Συντάξεων της CYTA.

Για τους Βαρνάβα Βαρνάβα και Αντρη Αρτέμη, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής είπε ότι είναι μέχρι σήμερα στενοί και οικογενειακοί φίλοι με τον κατηγορούμενο Γρηγόρη Σουρουλλά.

Σε μια άλλη εξέλιξη έγιναν παραδεκτά γεγονότα οι κατάλογοι με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που έγιναν μεταξύ του Νίκου Λίλλη και αστυνομικών σε σταθερά τηλέφωνα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που είχε ο Νίκος Λίλλης, ενόσω τελούσε υπό κράτηση. Τους καταλόγους είχε παρουσιάσει χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Ορέστη Βασιλείου, Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικού Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης απέρριψε το αίτημα μερίδας των συνηγόρων υπεράσπισης για κλήτευση μαρτύρων κατηγορίας προς αντεξέταση, οι οποίοι βρίσκονταν στο πινάκιο της υπόθεσης. Πρόσθεσε ακόμα πως «η Κατηγορούσα Αρχή δεν θα κληθεί ή δεν θα διαταχθεί να παρουσιάσει τους συγκεκριμένους μάρτυρες ενώπιον του Σώματος».

Ο κ. Σάντης όρισε την Πέμπτη 10 Ιουλίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, με στόχο να πείσουν το δικαστήριο ότι από τη μαρτυρία που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή θα αγορεύσει προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και αναμένεται να ζητήσει από το Κακουργιοδικείο να τους καλέσει σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.