Συνεργασία δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών

Τη συμφωνία συνεργασίας, η οποία προβλέπει την παροχή τεχνικών και υγειονομικών υπηρεσιών στους δημότες Λιβαδιών από τις υπηρεσίες του Δήμου Αραδίππου, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι  Δήμαρχοι Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και Λιβαδιών Μάριος Αρμένης.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης  εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι ο μεγάλος αριθμός Δήμων στην Κύπρο όπως υποστηρίζουν διάφορες πλευρές. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι οι αρμοδιότητές των Δήμων, οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους δημότες τους, η οικονομική τους ανεξαρτησία από το κράτος και η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών γειτονικών Δήμων, με τρόπο ώστε το επίπεδο υπηρεσιών να παραμένει ψηλό και να γίνεται ταυτόχρονα εξοικονόμηση πόρων».

Συμφωνήσαμε με το νεοσύστατο Δήμο Λιβαδιών να προσφέρουμε στους δημότες του, τεχνικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Αυτές οι υπηρεσίες θα προσφέρονται από το Δήμο μας χωρίς οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος προσωπικού, διευκολύνοντας τους δημότες Λιβαδιών να έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, χωρίς ο Δήμος τους να είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει, σ’ αυτή τη φάση, αντίστοιχους μηχανισμούς».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου σημείωσε πως «εάν ο στόχος μας είναι η αποκέντρωση, η δημιουργία μικρών και ευέλικτων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες μας, η λύση δεν μπορεί να είναι η κατάργηση Δήμων και η δημιουργία 5, 6 ή 8 μεγάλων. Γιατί», όπως εξήγησε, «τότε είναι που θα μπλεχτούμε και πάλι σε μεγάλους, πολυδάπανους, δυσκίνητους και γραφειοκρατικούς οργανισμούς».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένη ανέφερε: Η μετατροπή της κοινότητάς μας σε Δήμο συνέπεσε, δυστυχώς, με την οικονομική κρίση, η οποία περιορίζει τη δυνατότητά μας να δημιουργήσουμε δικές μας δομές και υπηρεσίες για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας».

Με αυτά τα δεδομένα, συνέχισε ο κ. Αρμένη «η συνεργασία που ανακοινώνουμε σήμερα, όντως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Ένα βήμα από την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του οποίου, και είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές έχουμε όλη την καλή διάθεση να δουλέψουμε ώστε να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν θα κριθεί μόνο η συνεργασία μας, αλλά πολλά σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση».