Συνέχεια επαφών της Τρόικα

Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η διαχείριση του δημοσίου χρέους, οι προοπτικές της αγοράς των ακινήτων και θέματα μισθοδοσίας στον τραπεζικό τομέα θα τεθούν μεταξύ άλλων στις σημερινές τεχνοκρατικές επαφές της Τρόικας, στο Γραφείο Προγραμματισμού, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του κυπριακού μνημονίου.

Σύμφωνα με το προκαταρτικό πρόγραμμα, τεχνοκράτες της Τρόικα θα συναντηθούν στις 09:00, στο Γραφείο Προγραμματισμού, με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ για να συζητήσουν θέματα διαχείρισης δημοσίου χρέους, ενώ σε χωριστή συνάντηση που αρχίζει την ίδια ώρα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων.

Άλλη ομάδα τεχνοκρατών της Τρόικα θα συναντηθεί, στις 11:00 στο Γραφείο Προγραμματισμού με τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ, της ΚΤΚ και της Στατιστικής Υπηρεσίας με τους οποίους θα συζητήσει μισθοδοτικές στατιστικές, ενώ την ίδια ώρα τεχνοκράτες της Τρόικα θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, παρουσία τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ.

Στις 14:00 τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσει τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων και ειδικότερα θέματα πωλήσεων, τιμών και προβλέψεων με τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ και επαγγελματικούς συνδέσμους, όπως το Σύνδεσμο Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης.

Στις 16:00 κλιμάκιο της Τρόικας συναντώνται με τα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής, ενώ άλλο κλιμάκιο της Τρόικα θα συναντηθεί με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου. Τέλος Στις 17:00 οι Τροϊκανοί θα συναντηθούν με την ΕΤΥΚ με τους οποίους θα συζητήσει θέματα προσαρμογών στην αγορά εργασίας.