Συνάντηση Φωκαΐδη με τον Πρέσβη της Ιταλίας

????????????????????????????????????

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Guido Cerboni, ο οποίος συνοδευόταν από τον αποχωρούντα Ακόλουθο Άμυνας Σμήναρχο Antonio Albanese και τον αντικαταστάτη του Σμήναρχο Εnrico Frasson.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ενόψει της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει η Ιταλίδα Υπουργός Άμυνας στην Κύπρο κα Roberta Pinotti, στις 20 και 21 Ιουνίου 2017.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι Κύπρος και Ιταλία μοιράζονται κοινές αξίες αλλά και κοινά συμφέροντα ως δύο Μεσογειακές χώρες της Ε.Ε, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στον κ. Guido Cerboni, για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στον αποχωρούντα Ακόλουθο Άμυνας της Ιταλίας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Φωτο: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών